White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mozes And The Firstborn – Dadcore

Leestijd: 2 minuten

Wie de Nederlandse muziekscène in de gaten heeft gehouden, kan moeilijk stellen dat Mozes And The Firstborn niet minimaal één keer voorbij is gekomen. De band heeft namelijk de spotlight flink naar zich toegetrokken. Dat men dan hoge verwachtingen had van hun derde langspeler, is niet gek. Eind januari verscheen via Burger Records Dadcore.

Deze nieuwe langspeler van Mozes And The Firstborn is voorafgegaan door een aantal singles, welke op hun beurt ook weer als cassette te verkrijgen waren. Dat is cool en cool is ook een begrip dat onlosmakelijk verbonden is met Mozes And The Firstborn. Deze band durft zijn eigen gang te gaan. Hun garagerock swingt op Dadcore vanaf ‘Dadcore’. Die track wordt overigens samen gedaan met Together PANGEA. Dat is dan overigens weer niet de eerste track van deze plaat. Dadcore opent met ‘D’. Elke letter van de titel is voorzien van een eigen track, welke soms zelfs gereduceerd wordt tot slechts zes secondes (‘A’). Wie deze zeven letters van de tracklist van achttien nummers haalt, houdt nog elf echte tracks over.

‘Baldy’ is een track die typisch Mozes And The Firstborn is. De mondharmonica laat de band hier klinken als Acda & De Munnik die samen zomaar een jam van Oasis en The New Radicals binnen lopen en mee gaan doen. Misschien doet dat wel enige wenkbrauw fronzen, maar zie het wel in de positieve manier van hoe die samenwerking kan uitpakken. Toegegeven, enig fantasie is er voor nodig (of Dadcore moet gewoon worden opgezet). ‘Scotch Tape/Stick With Me’, waarin Kelsey Reckling komt meedoen en welke de langste track is van Dadcore, laat horen dat garagerock ook een zweverig karakter kan hebben, zonder dat het aan kracht inboet.

Het was lang wachten, en misschien ook niet, maar elke minuut langer wachten op Mozes And The Firstborn is er één die te lang is. Hun derde langspeler bewijst dat maar weer eens. Geniaal in zijn eenvoud, eenvoudigweg gewoon geniaal.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén