White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

To The Rats And Wolves – Cheap Love

Leestijd: 2 minuten

Het wordt trancecore genoemd: de muziek van To The Rats And Wolves. Wie dat woord gaat ontleden, ziet een achtervoegsel dat zou kunnen wijzen op de sporen van de metal- of hardcore. Het eerste deel wijst vooral naar een genre waar de ondergetekende nog niet dood bij gevonden wilt worden. Via Arising Empire komt het zestal met Cheap Love.

De schijf opent met ‘Cheap Love’, de titeltrack. Dat nummer was natuurlijk al als single uitgebracht. Hierin wordt gelijk duidelijk dat To The Rats And Wolves staat voor een mix van de bovengenoemde genres. Door de moderne elementen klinkt het zowel eigentijds als rommelig. Misschien moet men er van houden, maar er zijn er waarschijnlijk meer die er niet van houden. ‘Therapy’ neemt ook nog een flinke greep uit de Top-40-kast. Het kan zijn omdat er in de groep veel zieltjes samen zitten, maar het is te veel. Te veel en van alles te veel net niet.

Natuurlijk kan men stellen dat het te prijzen valt dat deze heren doen wat hun hart hen ingeeft, maar kom op, trance. Op deze manier gaat Armin van Buuren ooit nog Graspop betreden. Er zijn zaken die men gewoon strikt gescheiden moet houden om de mensheid te beschermen tegen zichzelf. ‘All The Things’ is daar een perfect voorbeeld. De knijpende zang is dan nog niet eens inbegrepen bij de afknapper.

To The Rats And Wolves heeft met Cheap Love een plaat gemaakt die op de metalgerelateerde noten niet eens zo afgrijselijk had hoeven zijn, maar uiteindelijk door een wirwar van ingrediënten de plank volledig mis slaat. Paaseieren worden niet met Kerst gegeten, rookworst hoort niet op friet en bovenal metal hoort niet te vallen voor een flirt uit de trancehoek. Bescherm de metalziel van deze zielloze chaos.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén