White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Almach – Battle Of Tours

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk geldt dat er veel mysterie om de band Almach heen hangt. Er valt te lezen dat de groep uit de Afghaanse hoofdstad Kabul komt, maar dat wordt nergens bevestigd. Eveneens wordt nergens bevestigd dat het hier om een groep gaat. Feit is wel dat Almach afgelopen jaar via Haarbn Productions de langspeler Battle Of Tours uitgebracht heeft.

Almach

Er is dus weinig over deze band bekend, barweinig. Er valt te lezen dat Almach staat voor sferische black metal. Tevens is de release die hier ligt niet de meest recente. In 2021 heeft de band ook al een nieuwe langspeler uitgebracht. Battle Of Tours is, zover men weet, wel de eerste langspeler van Almach.

Battle Of Tours

De zes tracks op deze langspeler zijn, op de afsluiter na, allemaal ook voorzien van een Arabische titel. Dat geldt dus alleen niet voor ‘Yamrā’, welke de laatste vier minuten van de plaat vormt. Samen zijn de nummers wel goed voor zo’n zesendertig minuten aan muziek. Twee tracks gaan dan ook ver over de grens van de zeven minuten, terwijl twee andere die grens weer net niet halen.

De muziek van Almach is veelal gebouwd om sfeer met black metal als accent en gids. Opener ‘Abdul Rahman Al Ghafiqi’ laat dat goed horen. De opbouw van de tracks is op sommige momenten zelfs droomachtig. ‘Blood Brother’, wat de enige andere track is van net vier minuten, laat dat goed horen. Dan doet de black metal even geheel een pas opzij.

‘Battle Of Tours’ en ‘Temple Of Old Gods’ laten horen dat de bij vlagen bombastische, haast orkestrale black metal ook zijn charme heeft. De krijs die redelijk op de achtergrond durft te staan, geeft de eer aan de frivool dansende melodieën, waardoor het karakter van de Afghaanse regio haast op een klassieke manier verweven raakt met de black metal.

Afghanistan is niet direct het eerste land waar men deze muziek van verwacht, maar Almach heeft met Battle Of Tours een schijf gemaakt waarop sfeer en black metal als een mooi geliefd paar om elkaar heen dansen.

Almach - Battle Of Tours

Tracklist Battle Of Tours

  1. Abdul Rahman al-Ghafiqi (أبو سعيد عبد الرحمن بن عبد الله الغافقي‎) 06:49
  2. Battle of Tours (معركة بلاط الشهداء) 07:24
  3. Blood Brother (دم الأخ) 04:03
  4. Temple of Old Gods (معبد الآلهة القديمة) 07:29
  5. Sons of Umayya (الأمويون) 06:24
  6. Yamrā 04:06

Almach online

Bandcamp

HAARBN PRODUCTIONS ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén