White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Legion – Redemption

Leestijd: 2 minuten

Toen enkele jaren terug de hardrockers van Legion hun terugkeer aan het front vierde met Rising, bleek dat men de obstakels uit het verleden had overwonnen en dat de handdoek toch niet definitief in de ring was geworpen. Afgelopen jaar kreeg dat album een opvolger. Via Rock Company Records kwam Legion met Redemption.

Legion

Voor wie het nog niet weet: Legion is één van de tal van bands van Phil Vincent. In deze band houdt hij het echter alleen bij zingen. Gitarist Vince O’Regan kan men dan ook kennen van andere releases van hem. Legion wordt verder gevormd door bassist Gavin Cooper en drummer Steve Hopgood.

Redemption

De plaat vindt op de voorkant een zeer aangename engel in het wit. De achterkant toont ook een engel, maar dan gekleed in zwart. Dit onderstreept direct het karakter waarbij hardrock gepaard gaat met de aanwezigheid van mooie dames. Toch gaat het om de muziek. Redemption telt elf tracks, welke samen een klein uur aan muziek opleveren.

Opener ‘Out In The Cold’ is direct de langste track van de schijf. In meer dan zes minuten laat Legion hier horen dat men de hardrock nog steeds goed in de vingers heeft. Ergens tussen Whitesnake, Scorpions en Bon Jovi hangt de hardrock van dit viertal. Daarbij geldt dat men in O’Regan een gitarist die ook de luchtgitaristen in actie krijgt. Dat blijkt ook met onder andere ‘Reach For The Sky’.

‘Spaceman’ is één van de tracks die opvalt op deze schijf. Hier lijkt Legion geluisterd te hebben naar Metallica’s ‘Of Wolf And Man’, althans voor de start. Dit nummer geeft wel een mooie draai aan de sound van de band. Ook afsluiter ‘Holy man’ laat horen dat de hardrock niet altijd opzwepend qua tempo hoeft te zijn. Hier ligt Legion echt in de lijn van de hardrock uit de jaren ’80.

Rising was de comeback en Redemption is het bewijs dat Legion echt terug aan het front is. Phil Vincent en zijn mannen hebben in deze schijf een mooie troef om weer in de platenkast van de hardrocker te komen.

Legion - Redemption

PHIL VINCENT ONLINE

Website – Phil Vincent bands

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén