White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steel Panther – Heavy Metal Rules

Leestijd: 2 minuten

Over de top. Dat is alles bij Steel Panther. De band lijkt een persiflage op de metal, maar doordat ze alles zo vol overtuiging doen, hebben ze inmiddels een groot publiek wereldwijd aan hun voeten. En echt niet alleen maar jonge dames zoals ze zelf zeggen. Dat verhaal is bekend. Inmiddels staat de nieuwe langspeler voor de deur: Heavy Metal Rules. De schijf verschijnt via Membran.

Zoals altijd zijn de lyrics veelvuldig voorzien van het f*-woord. Als er geen fuck wordt gezegd, wordt er wel op gedoeld. En als dat beide niet het geval is, is de testosteron niet ver te zoeken. Zelfs als Steel Panther een ballade uit de mouw schudt, dan is de over de top glam rock nog steeds aanwezig. Die attitude zit er nu eenmaal in en dat is ook hun kracht. ‘Always Gonna Be A Ho’ is daar een goed voorbeeld van. De sfeer is non-stop goed.

De tien tracks op Heavy Metal Rules worden afgetrapt door ‘Zebrahead’. Dat is nog een speelse dialoog waarin grootheden in het genre nog geëerd worden. ‘Heavy Metal Rules’ onderstreept zelf de liefde voor het genre. Daar wordt de heavy metal op een voetstuk geplaatst, terwijl alles wat daar niet mee te maken het nakijken wordt gegeven. De rock ’n roll krijgt ook in ‘Sneaky Little Bitch’ een mooie touch. De lyrics liegen er niet om, maar dat geldt eigenlijk, zoals altijd bij Steel Panther, voor de gehele plaat.

Natuurlijk is het nog over de top. Als het dat niet was geweest, was deze plaat keihard tegen gevallen. In dat geval was Steel Panther zichzelf niet meer. Heavy Metal Rules rockt van a tot z, precies zoals men verwachten mag.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén