White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inhalo eerste band Construction Records

Leestijd: 2 minuten

Het onlangs gelanceerde nieuwe Nederlandse progressive-symfo rock-metal label Construction Records heeft zijn eerste eigen band getekend. Construction Records heeft namelijk de Nederlandse prog-rockband Inhalo verwelkomd. De vier Amsterdammers brengen op vrijdag 24 juni a.s. hun debuutalbum Sever uit. Die hebben ze opgenomen met producer Jochem Jacobs (ex-Textures) in diens studio Split Second Sound.

Van die debuutplaat die Construction Records gaat uitbrengen, heeft Inhalo nu de eerste single online gezet. Via de verschillende streamingsdiensten is deze te beluisteren. Check ‘Sisyphean’ hieronder.

Reacties

Rob Willemse, M.D. van Construction Records: “Het idee om het boutique label Construction Records te starten spookte al een tijdje door mijn hoofd. Maar ik wilde dat per se met een knaller van een eerste signing doen en daar heb ik de tijd voor genomen. Met het tekenen van Inhalo en de release van hun aankomende debuutalbum ‘Sever’ is dat meer dan gelukt.”

Zanger Fons Herder van Inhalo: “We zijn verheugd en trots om samen te werken met Construction Records voor de release van ons eerste album. We hebben het volste vertrouwen in hun capaciteiten en in hun ambities om ons naar the next level te brengen.”

Over Inhalo

Inhalo is allesbehalve een nieuwkomer. Alle bandleden hebben door de jaren heen hun strepen verdiend door shows te spelen over het hele continent in bands als A Liquid LandscapeIvy’s Dream en The Heaven’s Devils, als supports voor onder andere KarnivoolRiverside en Marillion. Na jaren aan hun muziek gewerkt te hebben met scene iconen zoals Jochem Jacobs (Textures) en Forrester Savell (Karnivool, Dead Letter Circus) zijn de vier Nederlanders nu klaar om hun adembenemende debuut met de wereld te delen.

Met gelaagde composities die van kalme oases tot kolkende riffs reiken, is Inhalo zo divers als een alternatieve, progressieve rockband kan zijn. Een harmonieuze mix van sereen en stormachtig die op elegante wijze bij elkaar gehouden wordt door de emotionele uitvoering. ‘Sever’ is een gepassioneerde, muzikale reis over omgaan met angsten en de groei die daarin mogelijk is. Een reis waar schoonheid je in een vals gevoel van veiligheid kan wiegen, voordat de grond onder je voeten wordt weggerukt en je in een vuurzee stort.

Inhalo 2022

Inhalo online

Website
Facebook
Instagram

Construction Records online

Website
Facebook
Instagram
YouTube

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén