White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Intoleranz’ nieuwe video Caliban

Op veertien mei komt de Duitse metalcore-grootheid Caliban met de plaat Zeitgeister. Dat album geldt als een nieuwe plaat, maar is het direct ook niet helemaal. Zoals eerder gelezen kon worden, zijn het tracks van Caliban die nu in hun eigen Duits worden bezongen. ‘Intoleranz’ is daar een van en Caliban heeft voor die track een video online gezet.

Andreas Dörner over de song en de video: “The song was originally called ‘Intolerance’, it is a very old track from ‘A Small Boy In A Grey Heaven’. In a nutshell the motto is: I will stay different. The song is a plea for individualism and individual fulfilment and against intolerance.”

‘Intoleranz’ is de Duitse versie van het Calban nummer ‘Intolerance’. Dat nummer staat op de debuutplaat A Small Boy In A Grey Heaven. Die plaat zag het licht in 1999. Metalcore was toen een begrip dat nog niet eens ingeburgerd was. Check de video voor de nieuwe, Duitse versie hier.

ZEITGEISTER

Die bijzonder plaat van Caliban gaat op 14 mei van dit jaar via Century Media uitkomen. De tracks kunnen dus al gekend worden, maar niet in deze versies. Zo is ‘Mein Inferno’ geen vertaling van ‘Inferno’ van 206’s Gravity, maar van ‘My Little Secret’. Dat nummer stond op toch wel de doorbraakplaat: The Opposite Within.

“It wasn’t an easy decision, but once we allowed us to make them as different from the originals as we felt it was needed it came fairly naturally”,  zegt gitarist Marc Görtz over deze plaat.

“It turned out to be surprisingly tricky,” zegt frontman Andreas Dörner. “While I feel more at home with my native German it made it a lot more complicated, as I had more options to phrase something.” Daarmee is duidelijk dat het niet erg makkelijk is om tracks te vertalen naar het Duits.

Tracks die te vinden gaan zijn, zijn:
“Trauma“ (feat. Matthi from Nasty, originally “Arena Of Concealment”)
“Herz” (originally “I Will Never Let You Down”)
“Ausbruch nach Innen“ (originally “Tyranny Of Small Misery”)
 “Feuer, zieh’ mit mir“ (originally “Between The Worlds”)
“Nichts ist für immer“ (originally “All I Gave”)
“Intoleranz“ (originally “Intolerance”)
“Mein Inferno” (originally “My Little Secret”)
Daarbij komt ook de nieuwe track “nICHts”.

Caliban

CALIBAN ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén