White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kayak komt in mei met achttiende studioplaat

Er komen mooie tijden aan voor de liefhebbers van progressieve rock van Nederlandse bodem. Kayak heeft namelijk laten weten dat er een nieuwe, achttiende studioplaat gaat komen. Dat album zal Out Of This World gaan heten.

Die achttiende studioplaat van Kayak zal uit gaan komen via een nieuw label. Dat label is InsideOut Music. Op 19 februari zal daar ongetwijfeld meer bekend over worden. Dan gaat Kayak namelijk de nieuwe single, ‘Out Of This World’, lanceren. Tevens start dan ook de pre-order van dit album. Check eerst hier de teaser van de nieuwe plaat.

Reactie

Oprichter en brein Ton Scherpenzeel: “Veel mensen lijken het afgelopen jaar door Covid als een verloren jaar te beschouwen. Ik niet. Ik zeg niet dat het geweldig was, maar het deed me opnieuw beseffen hoe kwetsbaar we allemaal zijn. Hoe verbonden alles en iedereen is, met acties en gevolgen die ons allemaal raken. En dat, op kleinere schaal, en veel dichter bij huis, het nieuwe Kayak-album alleen onder de huidige omstandigheden heeft kunnen uitpakken zoals het deed. Het is meer dan ooit duidelijk dat samenwerken op dit niveau nooit vanzelfsprekend is. Het vereist toewijding en respect voor elkaars talenten en input. Dat is de basis waarop Kayak in 2021 is gebouwd. “

Out Of This World

Out Of This World is het achttiende studioalbum van de band, met 15 nieuwe nummers, verspreid over 70 minuten. Energiek en ongelooflijk divers materiaal met nog altijd de herkenbare Kayak-sound. Het is duidelijk dat de nieuw gevonden energie nog meer in een stroomversnelling is gekomen sinds Hans Eijkenaar zich weer bij de groep heeft aangesloten. Hoewel ze alle tours moesten afzeggen omdat Ton Scherpenzeel eind 2019 een hartaanval kreeg, en de Covid-pandemie verder roet in het eten gooide, horen we een band die sinds het overlijden van Pim Koopman in 2009 niet meer zó samen, evenwichtig en gemotiveerd heeft geklonken.

Kayak

Kayak online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén