White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Muziekfilm Rats On Rafts op komst

Leestijd: 2 minuten

De Rotterdamse band Rats on Rafts zal op 3 juli de interdisciplinaire muziekfilm Visions Of Chapter 3 wereldwijd tonen. De film wordt in verschillende tijdzones getoond, zodat er over de hele wereld naar gekeken kan worden.

Visions Of Chapter 3 is een interdisciplinaire muziekfilm rond het laatste album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths. Dat album kwam op 29 januari jongstleden uit. Bij Visions Of Chapter 3 komen film, visuals, theater en dans samen om een unieke setting te creëren. Voor het eerst wordt het album door Rats on Rafts in zijn geheel live gespeeld. De film wordt opgenomen in TivoliVredenburg en geregisseerd door A Small Production Company. Eerder produceerden zij al de videoclips van de singles Tokyo Music Experience en A Trail Of Wind And Fire

Grootser dan een livestream

Alle optredens rondom de release van Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths zijn uitgesteld. Door de pandemie werden tours steeds verzet. Digitale shows waren de enige manier om de nieuwe muziek toch aan het publiek te presenteren. Deze manier van muziekbeleving is echter al snel vrijblijvend; omdat de interactie tussen publiek en band ontbreekt is de spanningsboog een stuk kleiner. De band wil daarom iets groters maken en daarmee het principe van een livestream overstijgen. Deze productie biedt de mogelijkheid iets te doen wat in een normaal tourschema niet mogelijk zou zijn: verdieping brengen in de artistieke praktijk van Rats on Rafts en het publiek meenemen in de wereld van Excerpts From Chapter 3, een verkenning van herkenbare thema’s als eenzaamheid en escapisme. Een onherkenbaar hoofdpersoon zal de kijker meenemen op reis door de vele landschappen van het psychedelische post punk album.

Meer dan muziek

Met kleding gemaakt door Eva Arends, decor van Jochen Lange Studio, uniek videomateriaal van A Small Production Company en werk van visueel kunstenaars Jordi Cardenas en Jaco Schilp wordt er een uniek narratief ontwikkeld dat elk nummer van het album voorziet van een eigen verhaal. Om het authentieke geluid van Rats on Rafts te waarborgen wordt er in TivoliVredenburg speciaal voor deze muziekfilm een analoge studio gebouwd.

Rats On Rafts

Visions Of Chapter 3:
3 juli 2021 – 21.00u CET / GMT / EST / JST

Rats On Rafts online

Website
Twitter
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén