White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Twee jubilea voor In Flames op komst

Leestijd: 2 minuten

De Zweedse metalband In Flames behoeft geen introductie meer. De groep heeft zijn sporen in de metalwereld duidelijk verdiend en geldt als band die van invloed is op vele andere groepen. Het is niet voor niks één van de grootheden uit Gothenborg.

Die band heeft in 2020 twee jubilea te vieren. Het was namelijk in 1990 toen In Flames het licht zag. Daarom zijn ze de samenwerking aangegaan met Knotfest om het concert van In Flames van Wacken Open Air 2018 in zijn geheel te streamen. Let op: dit geldt voor slechts 72 uur en die tijd is zojuist ingegaan. Check deze link voor de stream.

Naast het 30-jarige jubileum van In Flames viert ook hun album Clayman zijn feestje. Die schijf kwam exact twintig jaar geleden uit. Daarom komt er nu een nieuwe editie van op de markt. Daarop staan een aantal favoriete tracks, zoals ‘Only For The Weak’, op in een nieuwe opname. Tevens is er een instrumentale, nieuwe track aan het geheel toegevoegd.

De tracklist voor Clayman 20th Anniversary Edition:
01. Bullet Ride
02. Pinball Map
03. Only For The Weak
04. …As The Future Repeats Today
05. Square Nothing
06. Clayman
07. Satellites and Astronauts
08. Brush The Dust Away
09. Swim
10. Suburban Me
11. Another Day In Quicksand
12. Themes and Variations in D-Minor (instrumental)
13. Only For The Weak (Re-recorded)
14. Bullet Ride (Re-recorded)
15. Pinball Map (Re-recorded)
16. Clayman (Re-recorded)

Check hier alvast de opnieuw opgenomen versie van de titeltrack:

Frontman Anders Fríden:  “This record changed our career in a number of ways. Being the 20th anniversary this year, we had to do something massive for the fans. Going back into the studio to re-record some of the original tracks took us right back in time to when we first recorded them. Every detail of the new artwork and visuals was deeply thought out keeping in mind what the Jesterheads would want to see most. This one’s for you. Thank you for 20 years of »Clayman«.”

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén