White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuw in Nederland: Pure & Crafted

Nederland is een nieuw festival rijker. Na drie eerdere Berlijnse edities in 2015, 2016 en 2017 -alsmede een spraakmakende internationale ‘On The Road’ editie in 2018- vindt het bijzondere Pure&Crafted festival dit jaar voor het eerst in Nederland plaats. De prachtig gelegen evenementenlocatie Taets Art and Event Park in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is op zaterdag 28 september het decor van muziek; motorcycle culture en lifestyle.

Een dag eerder (op vrijdag 27 september) wordt dit enerverende weekend gekickstart middels een sfeervolle clubnight in Amsterdam. Op zondag 29 september vindt vervolgens The Distinguished Gentleman’s Ride plaats die start nabij het Taets Art and Event Park.

Pure&Crafted: Music, Motorcycles, New Heritage
Bezoekers van Pure&Crafted zijn levensgenieters die hun vrijheid vieren middels adembenemende motortochten. De pijlers van het uit Duitsland overgewaaide Pure&Crafted zijn MusicMotorcycles en New Heritage. Deze drie beproefde onderdelen maken van dit unieke evenement de ideale plek voor motorrijders die op hun motorfiets de horizon volgen; die een eclectische muzieksmaak hebben en van authentieke mode, high-end producten good food houden.

Music staat bij Pure&Crafted voor indie, folk, rock, singer-songwriter, melodieuze punkrock en aanverwante genres. Voorgaande edities traden naast veelbelovende upcoming acts ook grote internationaal gevierde bands op zoals bijvoorbeeld Interpol, The Refused and The Hives.

Met het Duitse BMW Motors Germany (eigenaar van Pure&Crafted) als hoofdsponsor van dit nog jonge evenement laat het onderdeel Motorcycles uiteraard niets te wensen over. Liefhebbers van motorrijden en van (custom made) motorfietsen laten zich inspireren door nieuwe -of juist vintage- modellen en gaan daarbij op zoek naar hoogwaardige motorkleding en -accessoires. Daarnaast is er de adembenemende klassieke Wall of Death waar waaghalzen van de Ken Fox Troupe op vintage motorbikes aantonen nog immer de meesters van de steile wand te zijn.

Ook New Heritage dekt de lading volledig. Immers: de indrukwekkende General Store op het terrein is de ideale plek voor authentieke mode. Hier worden hoogwaardige en duurzaam gemaakte producten aangeboden zoals lederen accessoires, mooie kleding en must-haves van zorgvuldig geselecteerde populaire merken. Uiteraard ontbreken op Pure&Crafted ook de populaire foodtrucks niet, die een zorgvuldige selectie van ambachtelijk bereide gerechten & verfijnde dranken etaleren.

De aftermovie van 2017 in Berlijn staat hieronder, die van de twee jaar ervoor hier:
2016: https://youtu.be/0EoniABahMM
2015: https://youtu.be/BaCAxeVLNnA

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén