White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nashville Pussy & White Boy Wasted @DB’S Utrecht

Leestijd: 4 minuten

Op deze zomerse avond komen er twee bands samen waarvan de headliner de enige Nashville Pussy is. De support act was onze Nederlandse White Boy Wasted. In ieder geval in combinatie van snoeiharde hardrock met veel drank.

White Boy Wasted

White Boy Wasted is een drie mans band opgericht in 2016. Ze maken een flink potje speedrock voor je. De muziek die ze maken is te beschrijven als potje herrie waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Het is snel, heavy en vies.

Toen ze begonnen werd het al aardig snel vol. Dat ze een energievolle band zijn stralen ze direct uit. Je wordt al snel hun sfeer ingetrokken. Buiten dat om kon de frontman iedereen aardig goed vermaken. Het opvallende aan hem is de gekke bekken die hij trekt tijdens het zingen. Zijn gezichtsuitdrukkingen passen er wel terecht bij. In een halfuur zette ze een set neer waarbij je goed werd voorbereid voor Nashville Pussy. De set was kort, heavy maar zeker goed. Toch was het leuk geweest als ze er iets langer mochten staan. Ondanks ze alles maar met drie man doen stonden ze er erg strak te spelen. Een tweede gitaar mis je ook echt niet bij de muziek die ze maken. In ieder geval een heerlijke opener.

Nashville Pussy

En nu komen we aan bij de typische Amerikanen uit Georgia. Hoezo typische, nou cowboylaarzen, hoeden en alles wat er typerend voor is halen ze uit de kast. De muziek past goed onder het kopje “sex, drugs & rock ‘n’ roll”. De band heeft afgelopen jaren al veel bereikt. Zo zijn ze ooit in 1997 begonnen en zijn ze nu een Grammy genomineerde hardrockband.

Dat het uitverkocht was kon je wel merken. Het was ook echt vol. Maar het is ook begrijpelijk dat zoiets uitverkoopt. Want dit wilde je ook echt niet missen. De DB’S weet overigens wel vaak bands neer te zetten de uitverkopen. De sfeer was in het publiek erg gezellig. Dat hun net zoveel genoten als ons was wel duidelijk. Natuurlijk werden er nummers van hun laatste album niet vergeten. Hun laatste album heet Pleased to Eat You. Een naam van een plaat die goed bij hun past. De instrumenten stonden goed op elkaar afgestemd maar wel aan de net iets te harde kant. Zelfs met gehoorbescherming stond het nog aan de harde kant. Ze danste er lekker op los. De show was hierdoor lekker actief. In conclusie een avond met een goede opening van White Boy Wasted en een act van Nashville Pussy die duidelijk maakt wat rock ‘n’ roll inhoudt.

31 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén