White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuwe single deathcore band Beguiler online

Leestijd: 2 minuten

Deathcoreband BEGUILER heeft een nieuwe single uitgebracht, genaamd “Unrepentant”. Dat nummer heeft als doel bewustwording te creëren rond inheemse kwesties en donaties te bevorderen voor het National Centre for Truth and Reconciliation. Het nummer bespreekt de ontdekking van veel ongemarkeerde graven op of in de buurt van voormalige internaten in heel Canada en de Verenigde Staten.

De band zal een exclusief merchandise-ontwerp verkopen via hun webwinkel en tijdens shows. De opbrengst daarvan gaat naar het National Centre for Truth and Reconciliation. BEGUILER heeft opgetreden als voorprogramma voor acts zoals INGESTED, BRAND OF SACRIFICE, AS BLOOD RUNS BLACK, AVERSIONS CROWN, RINGS OF SATURN, BLACK TONGUE, THE LAST TEN SECONDS OF LIFE en meer. Naast het uitbrengen van 4 EP’s sinds eind 2018, markeert dit ook de eerste single van Begulier van hun aankomende debuut-LP. Check de track hier.

Reactie

“I felt compelled to write a lyrical composition that digs at the hypocrisy of religious figures holding political power, whilst our government takes minimal accountability in order to save face.” zegt vocalist van Begulier, Jacob Cooledge. Gitarist Scott Thoms voegt daaraan toe: “It just feels like not enough people are willing to talk about these issues. I really hope that this track can spark these conversations and that people are willing to stop turning a blind eye.” “The reality is even worse than many knew about. Systematic murder and abuse is not something a church or government should feel they can hide from.” zegt bassist Gord Cameron.

“Unrepentant” is een snel nummer dat zowel in tekst als muziek meedogenloos is. Het nummer benadrukt het belang van scheiding tussen kerk en staat. Tevens bespreekt deze de wreedheden die plaatsvonden in de internaten die door de kerk werden beheerd in Canada. In Canada zijn momenteel meer dan 1800 bevestigde of vermoedelijke ongemarkeerde graven geïdentificeerd. Het is een voortdurend probleem, samen met alle andere vormen van verwaarlozing en misbruik tegen inheemse mensen.

De band gebruikt het nummer om de hypocrisie van het hele systeem te bespreken op basis van de daden van degenen die de macht hebben en de morele waarden die ze graag aan anderen willen opleggen. Dit zijn de belangrijkste punten die het nummer aanraakt, terwijl er ook ruimte is voor interpretatie door de luisteraar.

Begulier

Beguiler online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén