White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuwe video voor Fabulae Dramatis

Vandaag, vrijdag 3 juli 2020, brengt de Belgische band Fabulae Dramatis een nieuwe single + videoclip uit, met als titel “The City(Translucent)”. Deze song zal ook terug te vinden gaan zijn op hun nog uit te komen derde album.

Inhoud van het nummer

Welkom bij “The City – (Translucent)”.

Kom binnen! Niemand zal je zien. Niemand geeft erom.

Alle bewoners negeren elkaar ondanks dat ze dicht bij elkaar wonen. Daarom bestaan​​ze alsof ze onzichtbaar waren. Net als de doorzichtige gebouwen eromheen.

In deze samenleving maak JIJ, het individu, niet langer deel uit van de samenleving. Jij bent eigendom, een handelsproduct.

De inwoners van de doorzichtige stad worden gemanipuleerd door krachtige klauwen die aan de touwtjes van bovenaf trekken. Het zijn marionetten die hun autonomie hebben afgegeven. Niet bewust, en daardoor niet vrij. Voetgangers passeren, zonder aandacht voor elkaar.  Muzikanten kunnen niet vrij spelen. Hun bewegingen en de manier waarop ze de wereld waarnemen, worden beheerst door de machten, die de wereld waarin ze leven, domineren. Niemand luistert naar hen, niemand ziet ze … totdat ze besluiten autonoom te worden en zichzelf te bevrijden van deze slavernij.

Machtshebbers

De machthebbers worden gesymboliseerd door een vrouwelijk dierlijk figuur. Een kwaadaardig personage die het marionettenspel boven de transparante stad bestuurt. Haar woeste blik overspoelt de stedelijke samenleving met gif. Een bijzonder kenmerk van deze glazen wereld.

De opgesloten vrouw in de glazen kubus heeft spijt dat ze haar vrijheid heeft opgegeven. In de steek gelaten en alleen, ondergaat ze een metamorfose. Ze ontdoet zich van haar huid en verandert in een cycloop-achtig monster dat alles ziet, maar ongezien blijft. Ze verheft de kunst van het camoufleren ‘tot een manier om te overleven’ en accepteert de glazen kooi als een manier om middels haar lot tot een hogere spirituele zuiverheid te komen.

The City – (Translucent) verwijst naar de moderne samenleving, waarin geconditioneerde marionetten de hoofdrol spelen. Sommigen passen zich aan de giftige omgeving aan, anderen breken los en anderen durven zelfs voorbij de onzichtbare muren te kijken. Dit nummer laat je met de vraag achter: hoeveel vrijheid moet ons ontnomen worden, voordat we wakker worden?

Fabulae Dramatis

Fabulae Dramatis is een eclectische, diverse en open minded band die avant-garde en progressieve metalgenres samenvoegt.

Muziek voorbij grenzen, genres en culturen; zware gitaarriffs; harmonieuze jazz-saxofoonmelodieën; een mix van tango en metaal; etnische beats en percussie; verschillende stijlen van stemmen zoals opera, hardrock en grunts – dat is wat je van deze band kunt verwachten.

Hun muziek werd omschreven door het tijdschrift Classic Rock Society als “diepgaand en met nauwkeurige aandacht volbracht met de geesten van Zappa en Beefheart”.

Fabulae Dramatis online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén