White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Poppodium Duyker gaat los met Prog Invasion

Poppodium Duycker maakt zich op voor de allereerste festivaleditie van PROG INVASION. Met PROG INVASION biedt Duycker in Hoofddorp een podium aan de beste en breedste progressieve rock en metal uit steeds een ander land. Na drie edities met een bescheiden voorhoede van Australische, Belgische en Duitse bands staat op zaterdag 6 april 2019, precies een week na de Brexit, een flinke overmacht aan Engelse progbands te popelen om het op te nemen tegen de Nederlandse progtroepen.

EERSTE FESTIVALEDITIE

TijdensA BRITISH PROG INVASION XL staan, tussen 14:00 en 00:30 uur, topacts geprogrammeerd in de grote zaal van Duycker. Vijf acts die de frontlinies van de Engelse progressieve rock en metal vertegenwoordigen. Daartegenover drie acts die als de fine-fleur van de Nederlandse progressieve rock bekend staan.

TOPACTS IN DE LINE UP

IO Earth is de headliner. Met hun vierde album ‘Solitude’ op zak is deze band hard op weg naam te maken in het proguniversum. De band heeft een onmiskenbare sound en wisselt gemakkelijk powerballads en hardrock met elkaar af. IO EARTH heeft diverse nominaties en prijzen op hun naam voor bijvoorbeeld ‘Best Debut’, ‘People’s Choice’, ‘Best Guitarist’ en ‘Best Vocalist’.

Het avondprogramma wordt  aangevuld met HeKz en Moonparticle. Het energieke derde album ‘Invicta’ van HeKz, met als ingrediënten ‘Queen’ en ‘Dream Theater’, gooide terecht hoge ogen in veel eindejaarslijstjes. Moonparticle is een supergroep. Voor het debuutalbum ‘Hurrican Esmeralda’  vroeg Niko Tsonev (Lifesigns, Steven Wilson) hulp van Adam Holzman, Theo Travis en Craig Blundell. On stage bestaat de cast uit Tsonev zelf, Malcolm Mortimore (Gentle Giant) achter de drumkit, Lee Spreadbury op toetsen en de verbluffende Belle Scar op zang.

Het middagprogramma bestaat uit psychedelische prog van de band GU-RU, die met een live primeur van hun debuutalbum “Tales From the Ashram” komen, de frisse post-progpop van Kyros, de theatrale roaring-twentiesprog van The Dame en de symfonische rock from outer space van Milky Way Gas Station.

GEEN FESTIVAL ZONDER RANDPROGRAMMA

Een festival vraagt om een mooi randprogramma. Het Duyckercafé wordt omgedoopt tot een Engelse pub, waar je terecht kunt voor English pubfood en een pint of pale ale, een mini-editie van Music Talks, waarin muzikanten, door Patrick Lamberts van de Aardschok, aan de tand worden gevoeld over carrière en creativiteit, inspiratiebronnen en toerbelevenissen. Verder zijn er muziekclinics, akoestische shows, signeersessies en een CD- en merchandisemarkt.

Er zijn twee soorten tickets verkrijgbaar. Tickets voor het gehele programma of alleen voor het avondprogramma. Het café en de Music Talks zijn gedurende het gehele festival ook zonder ticket gratis toegankelijk voor publiek.

TIJDSCHEMA

CAFÉ
13.00 – 02:00 uur doorlopend English pub en Music Talks
CLINICS
18.45 – 19.15 uur CLINIC vocals Matt Young (HeKz)
19.15 – 19.45 uur CLINIC guitar Niko Tsonev (Moonparticle, Steven Wilson ea.)
ZAAL
14.00 – 14.45 uur Milky Way Gas Station (NL)
15.05 – 15.50 uur The Dame (NL)
16.10 – 17.10 uur Kyros (UK)
17.30 – 18.30 uur Gu-Ru (UK)
18.30 – 19.30 uur PROGPARTY / DJ John Peetjens
20.00 – 21.00 uur Moonparticle (UK)
21.20 – 22.20 uur HeKz (UK)
22.45 – 00.00 uur IO Earth (UK)

Meer informatie en tickets via www.duycker.nl

Deze editie van PROG INVASION wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Mr. Bowler Music Agency 

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén