White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Misery Index – Rituals Of Power

De Amerikaanse band Misery Index is misschien wel een van de meest aansprekende bands in de hedendaagse hoek van de death metal en grindcore. Hun extreme muziek is zelfs door muziekliefhebbers van buiten die genres omarmt. Dat heeft te maken met het constante, hoge niveau wat dit gezelschap haalt. Vijf jaar na het uitbrengen van The Killing Gods komt Misery Index nu eveneens via Season Of Mist met Rituals Of Power.

Als het om kracht gaat, zit men goed bij MIsery Index. Deze machine dendert door alles heen wat men tegenkomt. Zo kent men de band en zo gaat Misery Index ook op Rituals Of Power door. De titeltrack is stevig, kan al snel zelfs uit volle borst meegeschreeuwd worden en heeft daarbij ook nog een break om u tegen te zeggen waarbij de rust omarmt wordt zonder dat de liefhebbers van heavy afhaken. Hoe geniaal kan dubbele bass zijn tijdens een slepende melodie. Dat is een kracht waardoor Misery Index zich toonaangevend op het gebied van alles binnen de genoemde genres mag noemen.

Het zijn slechts zesendertig minuten die Rituals Of Power duurt, maar die negen nummers maken stuk voor stuk indruk. Eigenlijk zit de metalhead vanaf de instrumentale opener ‘Universal Untruths’ al headbangend en tevens met open mond te luisteren. Of het nu de bassbreak in ‘They Always Come Back’ betreft, of het compleet vernietigende karakter van ‘I Disavow’, welke ook als single vorig jaar duidelijk maakte dat er iets groots van Misery Index op komst was, het is puur genieten.

Soms moet een plaat met minder worden bewierookt worden, maar gewoon door hem grijs te draaien met het volume vol open. Rituals Of Power is Misery Index op zijn best, en dus een absolute must voor de metalhead in 2019.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén