White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Pushing The Tides’ eerste single nieuwe plaat Mastodon

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is het altijd afwachten als de Amerikaanse gigant Mastodon aankondigt dat er een nieuwe plaat aan komt. De band doet zelden wat deze al heeft gedaan. Op 29 oktober staat de release van Hushed And Grim gepland. Van die plaat, welke via Reprise Records uit gaat komen, heeft Mastodon ‘Pushing The Tides’ als eerste single online gezet.

De single ‘Pushing The Tides’ heeft direct ook een video gekregen, waardoor Mastodon wederom zich op een mooie manier in de kijker speelt. De track, welke nog geen vier minuten duurt, is een van de vijftien tracks die op Hushed And Grim zal komen te staan. Check het nummer hier.

Artwork en opnames

Voor deze plaat hebben de heren van Mastodon samengewerkt met David Bottrill. Wie de laatste decennia de muziek een beetje gevolgd heeft, kent die naam zeer zeker. Hij heeft onder andere werk achter de knoppen verricht bij Tool, Muse en Rush. Daarmee worden er gelijk verwachting geschept.

De artwork van Hushed And Grim is geïnspireerd door Nick John. Hij was ooit hun manager en heeft drie jaar geleden het leven moeten laten. Toen heeft Mastodon ook ‘Stairway To Heaven’, welke uitgebracht is als single onder de naam Stairway To Nick John aan hem opgedragen. De opbrengsten daarvan gaan naar een stichting die zich opricht tegen kanker, waaraan Nick John is overleden.

Ongetwijfeld komen er tot de tijd van de release nog meer singles van Hushed And Grim online. Mocht dat gebeuren, kan dat hier gelezen worden.

Mastodon - Hushed And Grim

MASTODON ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén