White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Slash FT. Myles Kennedy & The Conspirators presenteren nieuwe single

De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators  brengt vandaag zijn nieuwe single  ‘Call Off The Dogs’ uit. Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators staat ook wel bekend als SMKC. Het is de opvolger van de eerste single ‘The River Is Rising’ die vorig jaar verscheen. Beide tracks staan op het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari a.s. via Gibson Records i.s.m. BMG zal uitkomen.

‘4’ is het vijfde soloalbum van Slash en het vierde met zijn band SMKC, die verder bestaat uit met Myles Kennedy (zang), Brent Fitz (drums), Todd Kerns (bas & zang) en Frank Sidoris (gitaar & zang). Eerder bracht de band de albums ‘Apocalyptic Love’, ‘World on Fire’ en ‘Living The Dream’ uit. Hieronder laten Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators de liefhebber alvast genieten middels de nieuwe single.

Nashville

Voor ‘4’ reisde SMKC naar Nashville en nam daar het nieuwe album op in de historische RCA Studio A met producer Dave Cobb (Chris StapletonJohn PrineJason IsbellBrandi Carlile). De manier van werken was voor dit album radicaal anders dan voorheen, hetgeen dan ook resulteerde in een verrassend nieuw geluid. Cobb deelde de wens van de band om de tracks live vast te leggen in de studio, inclusief gitaarsolo’s en zang – een primeur voor de groep. Het resultaat is een vibrerend rockalbum met memorabele gitaar hooks en meeslepende melodieën, met grootse refreinen en aanstekelijke riffs.

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators 2021

SLASH ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén