White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stake, voormalig Steak Number Eight, komt met nieuwe plaat en single

Hassle Records tekent de Belgische ‘Atmospheric Sludge Rock’ band STAKE, en kondigt tevens de band’s nieuwe single/video ‘Catatonic Dreams’ aan!

STAKE vergaarde het afgelopen decennia roem en glorie onder de naam ‘Steak Number Eight’, ze verkochten de grootste zalen in België uit, speelden op elk serieus rockfestival op het vasteland en toerden als support van Mastodon, Dillinger Escape Plan en Deftones. Nu heeft de band een nieuwe start gemaakt onder de naam STAKE. Met dezelfde line-up en de belofte dat het niet bij een naamsverandering blijft, maar dat het een heuse metamorfose is.

Er is in opdracht van Red Bull een documentaire gemaakt die de ontwikkeling van de band toont onder de vorige naam en de verandering in STAKE. Zeer de moeite van het bekijken waard!

De bandleden van STAKE zitten vol nieuwe energie en komen met de ijzersterke nieuwe EP ‘Catatonic Dreams’. Deze fysieke, niet digitaal verkrijgbare 12″ EP, met op kant B twee nieuwe en exclusieve tracks, zal op 24 mei uitkomen via Hassle Records en gedistribueerd worden via Suburban Distribution.

STAKE zanger Brent Vanneste over de debuut single ‘Catatonic Dreams’: “Deze track is de ideale opstap naar ons debuutalbum. Het vat onze ruwe, maar warme schizofrenie perfect samen. Dit is de eerste keer is dat we de eclectische en intense live-sfeer van de band hebben vastgelegd en we zijn allemaal erg blij dat dit de eerste single is van ons aankomende debuutalbum! Maar op de plaat kun je nog meer morbide tracks met een romantische drive verwachten!
 Aankomende live shows:

17.05 – The Underworld Camden, London (w/ Feed The Rhino)
24.05 – Cinetol, Amsterdam 
25.05 – Sniester, Den Haag 
12.07 – Rock Herk, Herk 
13.07 – Masterfest, Wateringen 
02.08 – Roadkill Festival, Waarschoot
04.08 – Lokerse Feesten, Lokeren
11.08 – Melkrock Tielt Festival, Tielt 
06.09 – Villa Pace, Sint-Niklaas 
14.09 – Schippersweekend 2019, Lauwe
15.09 – Breda Barst, Breda
28.11 – Ancienne Belgique – AB, Brussels

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén