White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Steel Bones – First Step

Leestijd: 2 minuten

Covid-19 heeft voor de mensheid echt wel goede dingen gedaan. Een goed voorbeeld daarvan zijn de nieuwe samenwerkingen die juist in deze periodes van lockdown zijn ontstaan. Het Italiaanse The Steel Bones is daar een goed voorbeeld van en in het najaar van afgelopen jaar bracht die band First Step uit. Die plaat is verschenen via Red Cat Records.

The Steel Bones

De band is het resultaat van het initiatief van Carlo Lantieri en Ivan Battistella. Zij kenden elkaar van meerdere andere projecten en besloten nu samen ideeën uit te gaan werken. Geïnspireerd door de southern rock bleken de ideeën meer dan rijkelijk aanwezig. Met de toevoeging van Simone Gagliardi en Maurizio Leone was de line-up compleet.

First Step

De eerste langspeler van dit gezelschap heet dus First Step en schotelt de muziekliefhebber zo’n vijfendertig minuten aan muziek voor. Uit de vele geschreven songs zijn er acht uitgekozen om op de tracklist van deze eerste full-length te prijken. De debuut is dus echt een feit.

Dat deze Italianen zich inlaten met de southern rock, komt duidelijk uit de verf. De band doet dat op verschillende manieren uit de doeken. Opener ‘Hard Bones’ en ‘Good To Be Alive’ ademen het opzwepende, gitaar-gedreven rockende van onder andere Lynyrd Skynyrd en The Black Crowes. Daar tegenover staat dat The Steel Bones met ‘Scars Remain’ op First Step ook laat blijken dat ballade ook in de vingers zit, zodat de muzikale sferen van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten ook naar voren komt. De veranda in een te warme omgeving is er makkelijk bij te denken.

First Step is vooral een lekkere plaat geworden die laat horen dat The Steel Bones de Amerikaanse sferen met gemak naar Italië weet te trekken. Een plaat die de rock ’n roll van begin tot eind ademt. Dank aan Covid-19.

The Steel Bones - First Step

Tracklist First Step

1 Hard Bones 04:07
2 Empty Heads 05:10
3 West End Highway 04:32
4 Better 04:13
5 Good to Be Alive 03:34
6 Scars Remain 04:45
7 Rockompany 03:53
8 Hunter of Tears 05:37

The Steel Bones online

Facebook
Instagram

RED CAT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén