White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Trump is er niks bij: ‘Wasted’ van X-Raiders wereldschokkend lekker

Leestijd: 3 minuten

Met een diverse mix van invloeden reikend van Turbonegro tot Dillinger Escape Plan, is Weltschmerz ’89 een in-your-face verzameling van pure rock-‘n-roll: agressief en duister, maar ook oprechter en pakkender dan ooit tevoren. Op zoek naar een snelle verzachting van je existentiële pijntjes? Veeg je tranen weg, trek je leren jack aan, en step into the rock-’n’-roll dangerzone!

Weltschmerz ’89 is live opgenomen in de Wisseloord Studio’s met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) aan het roer, die stelt: “Ze zijn met afstand de allerhardste band die ik heb opgenomen en geloof me, ik heb er veel opgenomen.”

Op 21 november wordt het spits afgebeten richting de release van de plaat met de single en videoclip van de track Wasted.

De videoclip, gefilmd tijdens hun clubtour en FortaRock 2019, is te vinden op Youtube en de track is dankzij distributie door Suburban Records te beluisteren op Spotify, Deezer, en alle andere digitale platforms.

Weltschmerz: letterlijk ‘wereldpijn’

De mannen van X Raiders (geboren in ’89) hebben inmiddels de niet-zaligmakende leeftijd van dertig gehaald, en realiseren zich dat hun studententijd van nachten doorhalen, Schultenbräu drinken en Turbonegro luisteren over is. Te jong om zich bij hun rugklachten en burn-outs neer te leggen, maar ook te oud om nog voldoening te halen uit het spelen van freemium games en het posten van selfies. Deze tweestrijd wordt bezongen in het tweede album van de band: Weltschmerz ’89.

“De wereld is zo klote nog niet, als je maar ruimte houdt voor passie. Onze passie is het spelen van lijpe rock-‘n-roll shows met je beste vrienden, en publiek na publiek in een staat van verwondering en met een destructief gevoel naar huis te sturen.” — Daniel, zanger

Met hun buitengewone live-reputatie op festivals als Zwarte Cross en FortaRock, besloot dit vijftal om samen met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) de legendarische Wisseloord Studio’s in te duiken om hun nieuwe plaat live op te nemen. Het resultaat: een overdonderende 11-nummers durende rollercoaster; agressief en duister, maar ook oprechter en pakkender dan ooit tevoren.

“Toen ik de band voor het eerst op een festival zag spelen wist ik dat deze explosie van energie alleen live kon worden opgenomen. Dit is de enige manier om de spontaniteit en power op plaat te kunnen bewaren. Ze zijn met afstand de allerhardste band die ik heb opgenomen en geloof me, ik heb er veel opgenomen.” — Attie Bauw, producer

Weltschmerz ’89 is een in-your-face verzameling van pure rock-‘n-roll, met invloeden die reiken van Judas Priest en Turbonegro tot Soilwork en Dillinger Escape Plan, met een intieme blik op wat het leven te bieden heeft. De covert-art door Plack Blague’s daddy van hypermannelijke erotica, Butch Dick (www.butchdick.com), wijst je in de juiste richting om van je weltschmerz af te komen. Veeg je tranen weg, trek je leren jack aan, en stap de rock-‘n-roll explosie van X Raiders binnen.

Weltschmerz ’89 komt uit op 31-01-2020 en is beschikbaar als digipak inclusief boekje met exclusieve foto’s en songteksten, of als 180g vinyl inclusief 12″ sheet met foto’s en teksten en is beperkt beschikbaar op wit vinyl. CD en LP bevatten een exclusieve bonustrack die niet online beschikbaar is.

Release tour:
31-1-2020 – Melkweg, Amsterdam (RELEASE SHOW)
7-2-2020 – De Pul, Uden
15-2-2020 – Cayen, Enkhuizen
21-2-2020 – Zwarte Ruiter, Den Haag
28-2-2020 – Mezz, Breda
6-3-2020 – Badehaus, Berlin (DE)
8-3-2020 – T.B.A., Hamburg (DE)
14-3-2020 – Jack’s Music Bar, Zwolle
20-3-2020 – Speciale Show (TBA), Nijmegen
27-3-2020 – Luxor Live, Arnhem
28-3-2020 – De Duycker, Hoofddorp

X Raiders zijn:
Daniel – Vocalen
Guus – Gitaar
Jeroen – Gitaar
Jaco – Basgitaar
Niek – Drums 

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
4 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén