White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘What you do For Love’ kersverse single Skunk Anansie

Afgelopen vrijdag heeft de iconische Britse rockgroep Skunk Anansie de nieuwe single What You Do For Loveuitgebracht. Rauw en beschouwend, emotioneel en politiek geladen gaat het nummer over hoeveel iemand doet voor liefde en de twijfelachtige dingen die mensen doen voor macht.

Met een aanstekelijk en groots refrein is ‘What You Do For Love’ een nummer dat een publieksfavoriet zal worden op de vele optredens die Skunk Anansie de komende maanden in Europa geeft. Ook in ons land. Na de headlineshow op Parkpop Saturday Night op 29 juni jl. staat het viertal op 13 juli op Bospop in Weert en op 6 september in een inmiddels uitverkochte Paradiso in Amsterdam.

Over What You Do For Love zegt Skin: ‘The hardest songs to write are political ones which is why we always try to avoid them. They’re supposed to just instantaneously spill out of you due to pure vexation, or they sound insincere and you fall into tired old clichés. This is one of those moments of rage! Love always seems to be the reason why people do hateful things, which I’ve never been able to understand.’

What You Do For Love is de eerste nieuwe muziek van Skunk Anansie sinds het in 2016 verschenen album Anarchytecture en volgt op het eerder dit jaar verschenen livealbum 25LIVE@25, waarmee de band haar vijfentwintigjarig jubileum viert. En ook na een kwart eeuw is Skunk Anansie nog net zo relevant als toen. Zo werd de band op 19 juni jl. opgenomen in de Kerrang Hall Of Fame, een eer die eerder Rage Against The Machine, Iron Maiden, Green Day, Metallica en Marilyn Manson ten deel viel. Verleden jaar stond Skin op de cover van de She Rocks uitgaven van Classic Rock Magazine, kreeg ze de Inspirational Artist Award tijdens de Music Week Awards en deed ze interviews met Channel 4 News, Newsnight, The One Show en ITN om politieke en sociale kwesties te bespreken. Sinds de oprichting in 1994 is Skunk Anansie uitgegroeid tot een van de invloedrijkste groepen uit de Britse rock-scène. Het viertal scoorde meerdere hits en Top 10 albums, kreeg gouden en platina platen en awards en speelde wereldwijd in uitverkochte arena’s en op alle toonaangevende festivals, waaronder een legendarisch headline optreden op Glastonbury in 1999.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén