White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Skunk Anansie – 25Live@25

Leestijd: 2 minuten

Het is een van de meest indrukwekkende bands die ik ooit live heb mogen aanschouwen: Skunk Anansie. De krachten van de rock, funk en zelfs metal worden op een zeer bijzondere, zeer eigen manier gebundeld. Onder aanvoering van Skin is het altijd een unieke band gebleven. Om hun jubileum te vieren, komt Skunk Anansie via V2 Records met 25Live@25.
Op deze liveplaat zijn vijfentwintig livetracks verzameld. Wie het niet in de gaten zou hebben, zou denken dat het om één show gaat. Dat is niet het geval. Het werk van producer Jeremy Wheatley zorgt er wel voor dat de luisteraar de tracks ervaart als één grote show. Wie geluk heeft, heeft in de akoestische versie van ‘You’ll Follow Me Down’ nog een bonustrack. Dan blijkt dat Skunk Anansie ook ingetogen niet aan kracht inboet. De fenomenale vocalen van Skin komen hier uiterst goed naar voren, in zowel kracht als toonhoogtes.
Wat Skunk Anansie onderscheidt van de talloze mainstream rockbands, is dat zij niet denkt in gebaande paden en daarnaast live hun nummers ook net wat anders durven te spelen. Daarbij zijn basloopjes soms juist wat anders of uitgebreider, effecten in de gitaar net een tikkeltje verdraait of teksten extra energiek door de interactie met het publiek. Hun grote hit ‘Hedonism’ is daar een perfect voorbeeld van. Dat 25Live@25 start met ‘Charlie Big Potato’ zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat de luisteraar direct de juiste sfeer en energie te pakken heeft. Natuurlijk ontbreken andere hits als ‘Selling Jesus’, ‘Weak’ en ‘Secretly’ ook niet. Misschien hadden mensen ‘Weap’ nog verwacht, maar gezien de overdosis aan spetterende tracks, van rustig tot groovend, funkend en keihard rockend, zal niemand daar verder om malen.
In het muzikale spectrum is Skunk Anansie altijd een bijzondere band geweest. Hun eigen aanpak zorgde dat men hen niet altijd direct konden plaatsen, maar wel altijd kon herkennen. Juist die bands overleven de tand des tijds. 25Live@25 is een prachtige vertolking van Skunk Anansie op zijn best: live!

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén