White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Papa Roach – Who Do You Trust?

Leestijd: 2 minuten

Het was in het najaar van 2017 toen de Amerikaanse rockers van Papa Roach al lieten weten dat ze bezig waren met de opvolger van het in 2015 uitgekomen Crooked Teeth. Toch heeft het nog een flinke poos geduurd voordat die opvolger daadwerkelijk klaar was. Via Eleven Seven Music komt Papa Roach komende vrijdag met Who Do You Trust?.
Voor wie het vergeten is, Papa Roach is de alternatieve rockband met invloeden vanuit de metal die rond de millenniumwisseling overall weerklonk met ‘Last Resort’. De band heeft daarna nooit echt stilgezeten, maar is bij sommige mensen wel in de vergetelheid geraakt. Dat is ook het mooie van het uitbrengen van nieuwe platen. Waar opener ‘The Ending’ de luisteraar nog even de kans geeft om erin te komen, barst de bom pas echt in ‘Renegage Music’. De furie klinkt als vanouds en de frustratie in de uithaal ‘motherf*cker’ doet sterk denken aan die in ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine. De overgang dan naar ‘Not The Only One’ is daarom ook erg groot. Hier klinkt Papa Roach eerder als een hitlijstgevoelige rockband van deze tijd. Op enkele momenten in dat nummer lijkt het alsof Papa Roach ook nog invloeden haalt uit bands als The Script en dat ze rappers niet uitsluiten. De versnelling in de outro is dan ook meer dan welkom, want dan lijkt Nirvana meer van invloed.
Who Do You Trust? telt in het totaal twaalf tracks. Geen van die nummers passeert de grens van de vier minuten. In dat kader zou elk nummer van Papa Roach op de radio gedraaid kunnen worden. ‘Who Do You Trust?’ heeft daarbij nog een Queens Of The Stone Age-achtige hook in zich, waardoor het rockt en dansbaar is, terwijl ‘Elevate’ door de start waarschijnlijk door veel fans van het eerste uur snel geskipt zal worden. Dat is iets wat voor meer tracks geldt. Het geeft echter ook de evolutie binnen Papa Roach weer. Natuurlijk zijn er de momenten die nog hoop geven voor de fans uit de tijd van Infest, maar men zal ook moeten beseffen dat tracks als ‘Come Around’ de weg naar de mainstreamrockliefhebber anno 2019 Papa Roach juist weerhoudt van de metal. Juist voor hen die dat missen, is ‘I Suffer Well’. In minder dan anderhalve minuut schittert Papa Roach door alle frustratie eruit te gooien. Misschien lijdt de band dus ook onder hun evolutie.
Papa Roach liet op de voorgaande albums al horen dat ze geen band zijn die doet wat de fans verwachten, wat hun goed recht is. Who Do Your Trust? is dan ook een absolute versmelting van vele stijlen. Het rockt, zij het op een moderne wijze. Wie open staat voor venieuwing, zal aan deze plaat genoeg plezier kunnen beleven.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén