White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Horizons Edge – Let The Show Go On

Leestijd: 2 minuten

De Australische metalband Horizons Edge bracht in 2015 hun album Heavenly Realms uit. Het vijftal uit Melbourne, welke wordt aangevoerd door Kat Sproule, heeft inmiddels de opvolger van die plaat klaar. Via Fastball Music komt het gezelschap uit Down Under met Let The Show Go On.
Wie nog twijfelt aan het genre van Horizons Edge, wordt in opener ‘A New Day Will Dawn’ direct van die twijfel af geholpen. De band laat horen dat ze goed naar de grootheden in de powermetal te hebben geluisterd. Naast de krachtige drums vallen hierbij ook de sterke toetspartijen, die ook duidelijk in de mix liggen, op. Dat die toetspartijen prominent in de ix liggen, is ook niet gek in de wetenschap dat Bob Katsionis van Firewind achter de knoppen zat om de puntjes op de i te zetten. Overigens blijkt direct ook dat de bassist een solo niet schuwt. Hulde daarvoor.
Op Let The Show Go On staan in het totaal twaalf tracks. Samen zijn ze goed voor bijna een uur aan muziek. Dat het niet alleen powermetal is dat bij Horizons Edge de klok slaat, blijkt in ‘In Your Eyes’. Dan flirt de groep openlijk met de powerballades uit de jaren ’80. Wederom zijn er voor de toetsen een belangrijke rol weggelegd. Dat geldt ook voor het intermezzo ‘Masks’. ‘Farewell’, waarin de gitaar ook geweldig giert in de solo, en de meezinger ‘Bring Me Home’ zullen de pure metalhead meer plezieren. Toch zijn de ballade en het intermezzo goed voor de balans op de plaat. Horizons Edge laat zo horen dat het geen band is die in elke track hetzelfde kunstje vertoont.
Powermetal is natuurlijk al door vele bands op succesvolle wijze op de plaat gezet. Dat houdt niet in dat Let The Show Go On een dertien-in-een-dozijn-plaat is. Horizons Edge laat juist horen dat het genre nog steeds kan rekenen op wereldwijd succes.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén