White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ocean’s Edge – The Voyager

Leestijd: 2 minuten

Eén land met de grootste dichtheid betreffende rock- en metalbands is Griekenland. Daar zijn verhoudingsgewijs vele mensen hier mee bezig, wat ook resulteert in een rijke scène. Ocean’s Edge is daar een nieuwe naam en die band heeft geheel in eigen beheer de debuutplaat The Voyager uitgebracht.

Ocean’s Edge

Deze uit Athene afkomstige groep is ooit samengekomen door een online advertenties. Dat advertenties een goede basis kunnen zijn voor mooie samenwerkingen, mag bekend zijn. Misschien is het bekendste voorbeeld wel Metallica. Ocean’s Edge zit echter niet in die hoek van de metal, maar meer aan de progressieve kant.

The Voyager

Dat uit zich op deze eerste langspeler van deze Grieken in acht tracks. Opener ‘Passage’ is met exact één minuut de kortste en moet ook gezien worden als intro op de plaat. Dat geldt ook voor de titeltrack, welke een twee minuten durende, Pink Floyd-achtige reis in de ruimte lijkt, richting het machtige slot van deze plaat. Daar schotelt Ocean’s Edge op The Voyager nog even twee tracks van elf minuten voor.

Die twee tracks aan het eind, ‘Stream Of Souls’ en ‘Atlas’, strijden heftig met elkaar welke nu echt de kroon van dit album is. De muzikanten van Ocean’s Edge stuwen elkaar tot grote hoogtes om zowel heavy, melodieus als ook rustig de luisteraar in te pakken. Symphony X, Iron Maiden, Dio en Dream Theater lijken allemaal samen te komen. De band weet daarbij de structuren van de song niet voor de hand te laten liggen, waardoor de luisteraar keer op keer verrast wordt. Die tracks zijn wel exemplarisch voor hoe sterk de progressieve metal van Ocean’s Edge in elkaar steekt. ‘Supernatural’ laat horen dat die bevlogenheid ook in een kortere tijdspanne door hen goed in elkaar wordt gestoken.

The Voyager is een kwalitatief sterke debuutplaat van het Griekse Ocean’s Edge. Deze groep heeft hiermee een uitermate sterk visitekaartje om de liefhebber van progressieve metal in te pakken. Deze plaat zal hun wereld vergroten.

Ocean's Edge - The Voyager

Tracklist The Voyager

1.Passage 01:00
2.Fragile 08:26
3.Sacrifice 05:59
4.Supernatural 06:07
5.Waterfall 08:01
6.The Voyager 02:03
7.Stream of Souls 12:02
8.Atlas 11:21

Ocean’s Edge online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén