White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Ocean – Phanerozoic Live

Leestijd: 2 minuten

De jaren 2018 en 2020 zullen in het geheugen van de fans van The Ocean met flinke stevigheid gegrift staan. Die jaartallen staan namelijk voor de release van het tweeluik Phanerozoic. Dat gebeurde in twee delen. Op de nieuwe release zijn die twee gebundeld om de kracht van de band én deze releases weer te geven. Phanerozoic Live van The Ocean verschijnt via Metal Blade.

The Ocean

Deze Duitse groep, die ook wel als The Ocean Collective door het leven gaat, zag het licht aan het begin van dit millennium. Al snel was duidelijk dat The Ocean niet stond voor metal in de traditionele manier. Hun progressieve kijk naar metal zorgt ervoor dat een tal van stijlen in hun blend te horen zijn.

Phanerozoic Live

De titel doet het al vermoeden, maar deze release draait om het tweeluik van Phanerozoic. Dat betekent dat zowel Phanerozoic I: Palaeozoic en Phanerozoic II: Mesozoic / Cenozoic hierop vertegenwoordigd zijn. Helemaal. Live. De eerste schijf, van de cd-uitgave, kent de integrale versie van het eerste deel. Die is opgenomen in Bremen. De tweede schijf komt met deel twee live vanaf Roadburn Redux.

Dat The Ocean is uitgegroeid tot één van de meest aansprekende bands in de progressieve hoek van de metal, wordt middels deze livesets duidelijk onderstreept. Deze band weet op meerdere manieren te schitteren. Zowel de tracks als de sfeer komt goed tot uiting. ‘Devonian: Nascent’, wat een van de drie tracks die meer dan tien minuten duren is, laat dat goed horen. Gestaag wordt hier opgebouwd, waardoor het luisterende en kijkende publiek eerst bijna bedwelmd wordt, om vervolgens langzaam wakker te mogen worden in een andere wereld.

Het mooie is dat de uitgave niet alleen de twee sets op cd heeft, maar dat er ook een dvd aan het geheel is toegevoegd. Op die manier komt The Ocean nog heftiger, nog indrukwekkender de woonkamer binnen. De show die voor de digitale editie van Roadburn werd gegeven, laat de kracht van Phanerozoic duidelijk blijken. De synthese van vele stijlen binnen en langs de metal zorgt voor een fascinerende ervaring.

Phanerozoic Live laat niet alleen blijken dat The Ocean in de progressieve metal een van de indrukwekkendste bands is, het brengt een beleving naar de muziekliefhebber die minimaal zo indrukwekkend is. The Ocean betovert alles wat in hun buurt komt.

The Ocean - Phanerozoic Live

THE OCEAN ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén