White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dee Snider – For The Love Of Metal Live

Bij wie er geen belletje gaat rinkelen bij de naam Dee Snider, heeft niks met metal. Het icoon van Twister Sister heeft zijn sporen lang en breed verdiend, maar is nog steeds actief. In 2018 kwam hij met For The Love Of Metal. Die studioplaat wordt nu gevolgd door een liverelease. Dee Snider komt via Napalm Records met  For The Love Of Metal Live.

For The Love Of Metal Live verschijnt in verschillende formaten. Er is een versie waarin alleen de livetracks op cd te horen zijn. Uitgebreidere versies zijn er te vinden met een Blu-Ray of dvd erbij. De vinylversie telt daarbij drie schijven. Er is dus genoeg om naar uit te kijken.

Dee Snider

Toch nog even voor wie het allemaal niet heeft begrepen. Er was eens een band die Twisted Sister heette. Die groep vond in ene Dee Snider een kleurrijke frontman. De band voorzag iedereen die iets met rock en metal heeft van een aantal anthems die nog tot ver in de toekomst zullen doorklinken. ‘I Wanna Rock’!

For The Love Of Metal Live

De release is rijkelijk gevuld met tracks die live zijn opgenomen gedurende vele festivalshows over de hele wereld. Ondanks dat de ene track in Mexico is opgenomen en de volgende op Bloodstock, klinkt het wel als een geheel. Een deel van de tracks is afkomstig van For The Love Of Metal. ‘Lies Are A Business’ en ‘Tomorrow’s No Concern’ knallen gelijk door de speakers, waarmee de toon is gezet.

Natuurlijk wordt Twisted Sister ook aangedaan. ‘I Wanna Rock’, ‘You Can’t Stop Rock ‘N Roll’ en ‘We’re Not Gonna Take It’, waarbij Dee Snider eens te meer bewijst het publiek als geen ander te kunnen bespelen, prijken natuurlijk op de tracklist. Die tracks worden nog steeds vol vuur door Dee Snider bezongen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor ‘Under The Blade’. Snider haalt hier aan dat het één van de eerdere tracks is die hij voor Twisted Sister schreef. Dat soort momenten zorgen er ook voor dat de cd ook klinkt alsof men bij een show van Dee Snider is.

AC/DC

Dat Dee Snider niet vies is van het eren van andermans werk, is in het verleden al gebleken. Hij is te horen middels een tribute rondom Iron Maiden en nam zelf onder andere een cover van Nine Inch Nails op. Tijdens deze tour werd bij enkele shows ook een opvallende cover gespeeld. Als het dan toch om anthems gaat: ‘Highway To Hell’. Als het publiek dan toch al zo lekker is opgewarmd, dan kan deze klassieker van AC/DC er ook nog bij.

Naast al die uitzinnige liveregistraties is er ook nog een track die niet live is opgenomen in de tracklist van For The Love Of Metal Live. ‘Prove Me Wrong’ is een hagelnieuwe studiotrack van Dee Snider. De leeftijd mag dan ruim boven de zestig zijn, maar ook hier blijkt dat Dee Snider nog steeds in vorm is.

De beelden

De dvd of Blu-Ray is meer dan slechts een weergave van de tracks die ook op de cd te horen te zijn. Dee Snider komt hier ook uitgebreid aan het woord. Dat is op een mooie manier erin gemonteerd. Openhartig bespreekt hij veel uiteenlopende onderwerpen. Op deze manier krijgt de metalhead een mooi kijkje in zijn leven, waarbij hij ook aanhaalt hoe zijn gezinsleven was toen hij kinderen kreeg.

Naast het feit dat dit een zeer mooie toevoeging is, laat For The Love Of Metal Live ook eens te meer zien dat Dee Snider nog lang niet versleten is. Dat is natuurlijk te horen in de sound, maar ook zijn performance laat duidelijk zien dat de voormalig frontman van Twisted Sister nog steeds een groot publiek weet te entertainen. Het is ook mooi in beeld gebracht dat het om de band Dee Snider. Tijdens de beelden, die vanuit verschillende festivals door elkaar heen gemonteerd zijn, worden de leden ook goed in beeld gebracht. Hierdoor is de energie van de gitaristen onderling ook goed te merken en is het puike drumwerk ook zeker niet onderbelicht.

‘Burn In Hell’ laat wel zien dat het een heel verschil is als Dee Snider overdag of ’s avonds speelt. De lichten en het vuur hebben dan toch meer impact. Grappig is dat hij Dimmu Borgir nog aanhaalt, welke natuurlijk die track op Purentical Euphoric Misanthropia als bonusnummer heeft gecoverd.

Voor hen die het nog niet begrepen hebben: Dee Snider rockt. Hij mag dan al de leeftijd hebben waar men ook de keuze voor een pensioen zou kunnen maken, maar hij heeft het vuur nog. For The Love Of Metal Live onderstreept dat Dee Snider wanna rock!

Dee Snider For The Love Of Metal Live Napalm Records

Tracklist For The Love Of Metal Live

1. Lies Are A Business Live
2. Tomorrow’s No Concern Live
3. You Can’t Stop Rock ‘N’ Roll Live
4. The Beast Live
5. American Made Live
6. Under The Blade Live
7. The Kids Are Back Live
8. Become The Storm Live
9. We’re Not Gonna Take It Live
10. I Am The Hurricane Live
11. Burn In Hell Live
12. I Wanna Rock Live
13. For The Love Of Metal Live
14. Highway To Hell Live (AC/DC Cover Song)
15. Ready To Fall Live (Bonus Track)
16. The Fire Still Burns Live (Bonus Track)
17. Roll Over You Live (Bonus Track)
18. Prove Me Wrong

Dee Snider online

FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén