White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Imperial Triumphant – An Evening With Imperial Triumphant

Eigenlijk klinkt het wel gek dat de titel wijst om een avond met de band, maar dat het geheel wel gewoon op een cd staat. Toch is het ook wel uit te leggen, daarover zo meer. Feit is namelijk dat Imperial Triumphant via Century Media met An Evening With Imperial Triumphant komt.

Imperial Triumphant

Dat deze band niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen, is logisch. De band richt de muziek op een geheel eigen manier in, waardoor het in een hokje stoppen lastig is. Door hun gewaagde aanpak, geldt dat Imperial Triumphant een band is geworden voor een selecte groep metalheads.

An Evening With Imperial Triumphant

Deze live uitgave komt voort uit de streamingsshow van begin september 2020. Toen speelde de band een set in The Slippery Room te New York. Dat deed Imperial Triumphant als warming-up voor de stream van In Absentia Dei van Behemoth. In dat kader was er toen dus wel een avondvullend programma. Deze uitgave telt echter acht tracks, wat gewoon de nummers zijn die het drietal toen ook speelde.

Eerlijk is eerlijk, Imperial Triumphant doet op An Evening With Imperial Triumphant niet de moeite om de fans van Behemoth in te pakken. De band is lekker zichzelf, waardoor men het ene moment kan wegdromen bij een progressief momentje met een saxofoon, terwijl het volgende moment het idee wordt gewekt dat men terecht is gekomen in een heftig gevecht van de orcs uit een van de eerste versies van Warcraft, ver voordat dit online tot bloei kwam.

Imperial Triumphant speelt tijdens deze release alleen tracks van Alphaville en Vile Luxury, wat hun twee recentste langspelers zijn. Waarschijnlijk heeft dat met de line-up te maken. Echter, de leek zou denken dat men hiervoor niet ingespeeld hoeft te zijn, want die ontdekt de nummers er niet direct in.

An Evening With Imperial Triumphant van Imperial Triumphant komt over als jazz binnen de metal: doordat de samenhang zoek lijkt, gaat men zoeken naar de verbindende factor. Vandaar dat men bij jazz ook altijd met rode wijn in de hand zit.

Imperial Triumphant - An Evening With

Imperial Triumphant online

Facebook
Bandcamp
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén