White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blood Red Throne – Imperial Congregation

Natuurlijk is Noorwegen vooral bekend om de black metal. Toch heeft dat land meer te bieden dan dat als het om de extremen in de metal gaat. Blood Red Throne is daar al jarenlang een goed voorbeeld van. Zij staan immers voor de death metal kant van dat land. Via Nuclear Blast komt Blood Red Throne met Imperial Congregation.

Blood Red Throne

Het gezelschap is al opgericht aan het eind van de vorige eeuw. Van die line-up zit alleen Daniel Olaisen nog in de gelederen. Die gitarist, die ook bekend is van zijn werk in Satyricon, heeft echter wel dezelfde kompanen aan zijn zijde ten opzichte van voorganger Fit To Kill, wat de negende studioplaat was van Blood Red Throne.

Imperial Congregation

Op deze tiende langspeler van Blood Red Throne staan tien tracks. Samen passen zij net op een vinylschijf qua lengte. Afsluiter ‘Zarathustra’ neemt met zijn meer dan zeven minuten de meeste tijd in beslag. Echt hele korte tracks staan er niet op Imperial Congregation, gezien de twee kortste tracks net de vier minuten niet halen.

Muzikaal laat Blood Red Throne horen dat zijn het vaandel der death metal met trots hoog houden. Opener ‘Imperial Congregation’ en het daarop volgende ‘Itika’ onderstrepen dat. Het vijftal heeft daarbij ook genoeg oog voor de melodie, waardoor het gitaarwerk ook de liefhebbers van het Zweedse werk goed zal bekoren.

Dat Blood Red Throne de snoeiharde death metal goed in de vingers heeft, staat al jaren buiten kijf. De meer slepende death metal krijgt bij de heren echter ook de kans. Het machtige ‘Zarathustra’ is daar een goed voorbeeld van. Hopend dat de track geïnspireerd is door het meesterwerk van Nietzsche weet Blood Red Throne de luisteraar hier op velerlei manieren te betoveren. De opbouw van het nummer – de slepende start en het moordadig gevolg – is daar een van.

Blood Red Throne heeft met Imperial Congregation een schijf gemaakt die de bruutheid van de death metal onderstreept. Deze Noren laten maar weer blijken dat dit Scandinavische land ook in de death metal indrukwekkende troeven heeft.

Blood Red Throne - Imperial Congregation - Artwork

Tracklist Imperial Congregation

  1. Imperial Congregation 04:26
  2. Itika 04:19
  3. Conquered Malevolence 04:45
  4. Transparent Existence 04:22
  5. Inferior Elegance 03:45
  6. We All Bleed 03:53
  7. 6:7 04:21
  8. Consumed Illusion 04:04
  9. Hero-Antics 04:57
  10. Zarathustra 07:01

Blood Red Throne online

Bandcamp
Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén