White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Away With Birds – Away With Birds

Het klinkt misschien vreemd, maar de broers Pat en John Carrie zaten al meer dan twintig jaar in de muziek toen pas hun eerste samenwerking tot stand kwam. Misschien kwam dat ook doordat de één vanuit Ierland en de ander vanuit Nederland opereerde. Nu zijn ze samen onder de noemer Away With Birds. In eigen beheer verscheen onlangs Away With Birds.

Away With Birds laat horen dat het drietal, want dat is het doordat ook Sjoerd Spoelstra deel uit maakt van deze groep, zijn muziek laat laveren tussen de folk en americana. Dat iedereen in de band meerder instrumenten beheerst, zorgt ervoor dat Away With Birds de basis voor hun nummers niet constant hetzelfde legt. De akoestische gitaar, zoals in ‘Finger Food’, kan zo plaats maken voor de banjo. Dat zorgt ervoor dat de plaat niet gaat vervelen.

Wat wel opvalt bij de elf nummers op Away With Birds is dat Away With Birds ook eigenaardigheden in de muziek laat sluipen. ‘To Kingdom’ is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Het is leuk om de luisteraar te verrassen of om helemaal op te gaan in de muziek, maar het wolvengejank had niet per sé gehoeven om de plaat schwung te geven. In dat kader zijn ‘Wake To Thee’, waarin de gitaar hele subtiele noten aangeeft om de melodie aan de horizon te plaatsen, en het mooie ‘Shed Song’, waarmee de plaat afsluit, tracks waar men meer mensen zal inpakken.

Away With Birds heeft met zijn eerste plaat een mooie schijf gemaakt. Away With Birds staat vol mooie liedjes die heerlijk vanuit de luisteraar een pure vorm van genot meegegeven. Geen gehaast en rechtstreeks vanuit het hart.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén