White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beast In Black – From Hell With Love

Toen Anton Kabanen in 2015 Battle Beast verliet, kon hij het beest in zich toch niet temmen. Al snel kwam hij terug aan het front met Beast In Black. In 2017 bracht die Fins groep Berserker uit. Inmiddels heeft de groep zijn tweede langspeler ook af. Via Nuclear Blast komt Beast In Black met From Hell With Love.
Op deze studioplaat heeft Atte Palokangas de plek op de drumkruk ingenomen. Live had hij al invalwerk gedaan, maar inmiddels maakt hij ook officieel deel uit Beast In Black. Zijn strakke drumwerk, waarbij de krachtige aanslagen een mooie basis weg leggen, is zeker geen achteruitgang. ‘Repentless’, welke niks met Slayer te maken heeft, laat dat goed horen. De powermetal wordt daar hoog in het vaandel gedragen. ‘Die By The Blade’ is laat daarentegen de invloeden van de hardrock en de heavy metal meer horen.
Van de elf tracks op From Hell With Love is ‘Oceandeep’ een van de opvallendste. De song, welke ook de langste van de plaat is, laat horen dat Beast In Black ook getemd meer dan een welkome verschijning is. De fluweelzachte vocalen van Yannis Papadopoulos, welke geen Fin maar een Griek is, lenen zich hier perfect voor. Overigens bevat de uitgebreidere versie van deze release ook nog twee covers, waaronder Motorhead’s ‘Killed By Death’.
Wie van krachtige, maar ook niet eentonige powermetal houdt, zal veel plezier gaan beleven aan de nieuwe release van Beast In Black. From Hell With Love zorgt dat de band zijn plaats aan het front met glans verdedigt.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén