White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

7 Days In Alaska – Dancing With Ghosts

Wie de laatste tijd 3FM aan heft gehad, kan er al bekend mee zijn: 7 Days In Alaska. Het drietal uit Noorwegen heeft aan het eind van het afgelopen jaar via MTG Music de plaat Dancing With Ghosts, waarvan de singles ‘Lost At Sea’ en ‘Cloud 9’ afkomstig zijn, uitgebracht.
De drie heren schotelen de luisteraar op Dancing With Ghosts elf tracks voor. Waar opener ‘Lost At Sea’ en het daarop volgende ‘Cloud 9’ het vlammetje gelijk aanwakkeren, laat 7 Days In Alaska in ‘Make You Stay’ de luisteraar even inkomen. Hierdoor ontstaat een mooie opmaat voor een bruisende song die zomaar een festivalweide kan omtoveren tot een dansende menigte. De muziek van 7 Days In Alaska leent zich daarvoor. Zie deze Noren dan ook als een synthese van Muse, Thirty Seconds To Mars en The Rasmus, terwijl het pakkende van U2 hier en daar ook nog te bespeuren valt.
Dat niet alles bij 7 Days In Alaska is, blijkt onder andere in ‘Love Me Hate Me’. Daar komen de invloeden van de pop-geënte punkrock ook nog om de hoek kijken, terwijl producer Nathan Dantzler in zijn studio in Nashville er ook nog een modern sausje overheen heeft gegoten, wat in de break duidelijk naar voren komt. ‘All The Things I’ll Never Say’ heeft daarentegen een piano meespelen, waardoor de track in de verte ook iets weg heeft van ‘New Years Day’ van U2, maar dan gespeeld door Thirty Seconds To Mars.
7 Days In Alaska laat op Dancing With Ghosts horen dat ze veel potentie hebben om het brede rockpubliek in te pakken. Waar Nederland Kensington heeft, hebben de Noren 7 Days In Alaska.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén