White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Screaming Sunset – Anime Di Vetro

Leestijd: 2 minuten

De Italiaanse band Screaming Sunset is het resultaat van de samenwerking tussen Stille en Vessiel. Het project heeft wel wat hobbels moeten ondernemen om te komen waar men nu staat, maar Screaming Sunset heeft nu wel geheel in eigen beheer een nieuwe langspeler uit weten te brengen, welke Anime Di Vetro heet.

Screaming Sunset

Het verhaal van Screaming Sunset begon in 2010 met de samenwerking tussen de twee genoemde gitaristen. Een drummer kwam erbij en er volgde releases, maar die drummer kon de muziek en werk niet meer combineren. Na een pauze en periode van bezinning besloten Stille en Vessiel wel door te gaan, waarvan de nieuwe langspeler het resultaat is.

Anime Di Vetro

Anime Di Vetro telt zes nieuwe tracks van Screaming Sunset. Daarvan is ‘Pneura’ de langste. Dat nummer gaat richting de acht minuten. Opener ‘L’Infidele’ is met net geen vijf minuten de kortste, maar zorgt er wel voor dat de luisteraar direct weet wat men aan deze band heeft. De in het Italiaans gezongen indierock grijpt hier en daar naar de shoegaze, zoals in ‘Claustrofobia’, maar weet net zo goed te flirten met de progressieve metal. Daarvan is ‘Anime Di Vetro’ een goed voorbeeld. Ook al zijn die drums wat ver in de mix te vinden, zij tillen het geheel wel die kant op.

De zes tracks op Anime Di Vetro laten horen dat Screaming Sunset weet wat het is om te rocken. De dromerige sound wordt afgewisseld met opzwepende stukken, waardoor deze band de luisteraar goed vasthoudt.

Screaming Sunset - Anime Di Vetro

Screaming Sunset online

Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén