White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Obscurus Rex – Stand Up And Be Counted EP

Leestijd: 2 minuten

Heavy metal is en blijft heavy metal. Er waren periodes dat men dacht dat het genre op sterven na dood was, maar de afgelopen jaren is deze stroming weer duidelijk in de picture gekomen. Dat zorgt ook voor nieuwe aanwas. Het uit Griekenland afkomstige Obscurus Rex is er daar één van en die band heeft met Stand Up And Be Counted hun eerste EP uit.

Obscurus Rex

De naam mag misschien nieuw zijn, maar deze band uit de hoofdstad Athene bulkt van de ervaring. Drummer Dimitris Sakkas kan van een enorme hoeveelheid bands gekend worden. De band is sinds 2021 bezig en kent de huidige line-up sinds 2022, toen de huidige zanger zich ook bij de groep heeft gevoegd.

Stand Up And Be Counted EP

De vier tracks op de extended play van dit kwartet ademen van het begin tot het eind de heavy metal in de klassieke vorm. Invloeden van Judas Priest en Iron Maiden zijn in een track als ‘Your Enemy Tonight’ goed te horen. Daarbij geldt dat de vocalist van dienst, Manos Xanthakis, ook de hoogte in durft te gaan. Dat valt te prijzen en geeft de muziek een authentiek heavy metal karakter.

Naast de vocalen kan Obscurus Rex op Stand Up And Be Counted ook buigen over een prima songwriting. Dat zorgt ervoor dat de tracks, waarvan afsluiter ‘Red’ met meer dan acht minuten de langste is, makkelijk op te pikken zijn. Overigens laat ‘Red’ horen dat zij ook met rustige en lange instrumentale passages goed uit de voeten kunnen. Daardoor zullen fans van Iron Maiden ook makkelijk kunnen inhaken hierbij.

De vier tracks die Obscurus Rex op Stand Up And Be Counted heft geplaatst, zorgen ervoor dat de band zich duidelijk zichtbaar maakt. Wie zich niet weet te presenteren, zal niet gezien of gehoord worden en in dat presenteren is deze Griekse heavy metal band met vlag en wimpel geslaagd.

Obscurus Rex - Stand Up And Be Counted EP

Obscurus Rex online

Website
Bandcamp
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén