White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

EDGE OF FOREVER – THE DAYS OF FUTURE PAST

WHAT ABOUT THE EDGE OF FOREVER?

Edge of Forever is een Italiaanse rockband. Het nieuwe werk van deze band, Seminole, is uitgekomen op Frontiers Records. Het Italiaanse label heeft ook de eerste drie schijven van de melodieuze rockers uitgebracht. De schijven zijn al meer dan een decennium oud. Onder de naam ‘The days of future past’, valt er behoorlijk wat te genieten! We nemen je mee in een stukje historie!

THE AXE-EFFECT

In 2004 bracht MTM, het label van de Duitse voetballer en muziekfanaat Thomas Hässler, het debuut van Edge of Forever uit. In deze groep werd de latere Zappa- en Axe-zanger Bob Harris gekoppeld aan Italiaanse muzikanten en de plaat (Feeding the fire) zat vol met stevige melodieuze rock in de stijl van Axe. Axe was in het begin van de jaren ’80 een bekende rockact uit Gainesville in de VS. Voor de fans van het genre zijn de platen ‘Nemesis ‘en ‘Offering’ onmisbaar.

EEN VERVOLG

Feeding the fire was snel uitverkocht en MTM liet hetzelfde team nogmaals opdraven voor een opvolger. ‘Let the demon rock ’n roll ‘, ditmaal geproduceerd door de originele Axe-zanger Bobby Barth. De songs hadden veel weg van het debuut; stevig, melodieus, mooie vocalen, sterke musici. Ook deze schijf was binnen een korte tijd uitverkocht. Door de herstart van Axe stapte Bob Harris uit deze Italiaans-Amerikaanse connectie.

NUMMER DRIE

De derde schijf liet een tijdje op zich wachten. Alessandro DelVecchio, componist, toetsenist en gitarist op de eerste albums, nam de rol van zanger over. Het label MTM was inmiddels failliet en de derde plaat werd uitgebracht door 7Hard, een Duits punk – en rocklabel. ‘Another Paradise ‘ bevatte wel weer veel van hetzelfde. Leuke nummers met kop en staart, met muzikanten van UDO, Labyrinth kan er weinig fout gaan, maar er werd wel heel opzichtig gekeken naar de vorige schijven en de Axe-liedjes van weleer. De plaat belandde snel in de uitverkoopbakken. In 2010 stopte Edge of Forever.

Edge of Forever – The days of future past

FRONTIERS

Frontiers Records, het label van de herstart van Edge of Forever sinds 2019 ( met het sterke ‘Native Soul ‘), heeft de eerste drie platen geremasterd en uitgebracht onder de titel ‘The days of future past ‘. Leuk voor de verzamelaar, maar zeker ook voor de liefhebber van een portie vette melodieuze rock met prima zang, flitsende gitaren en een groot aantal zeer sterke nummers! Beslist eens beluisteren. Het nieuwe opus van de herstart van Edge of Forever ‘Seminole ‘ doet het in Italië erg goed, een tip voor de fans van het genre!

TRACKLIST

FEEDING THE FIRE (2004)
1. Feeding The Fire
2. Birth Of The Sun
3. Prisoner
4. Whatever Comes
5. Mother Of Darkness
6. Bloodsucker
7. The Road We Walked On
8. Dance Into The Fire
9. Gates Of Hell
10. I Won’t Be A Fool No More

LET THE DEMON ROCK ‘N’ ROLL (2005)
1. The Machine
2. Shade Of November
3. One Last Surrender
4. Crime Of Passion
5. Let The Demon Rock ‘N’ Roll
6. A Deep Emotion
7. Feel Like Burning
8. Mouth Of Madness
9. In My Eyes
10. Edge Of Forever

ANOTHER PARADISE (2009)
1. Distant Voices
2. Another Paradise
3. Lonely
4. Edge Of Life
5. I Won’t Call You
6. My Revenge
7. What I’ve Never Seen
8. What A Feeling
9. Eye Of The Storm
10. Against The Wall
11. The Star I Had Inside (Bonus Track – Japan)

Edge Of Forever online

Website
Facebook

Manfred W.
Laatste berichten van Manfred W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén