White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Dues – Ghost Of The Past

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is het wel een erg toepasselijke titel: Ghost Of The Past. Die naam past precies bij de muziek die het uit Zwitserland afkomstige drietal van The Dues maakt. Of voor deze derde langspeler ook bewust voor deze naam is gekozen, valt te bezien. De openingstrack heet namelijk ook zo. Ghost Of The Past verschijnt via Sixteentimes Music/Czar Of Crickets.

De negen nummers, die samen voor een kleine veertig minuten aan muziek opleveren, zijn opgenomen door Stefan Huber. Hij is ook de bassist van dit drietal. Alleen voor de mastering van Ghost Of The Past heeft The Dues hulp van buiten de band ingeroepen. Daarvoor is Dan Suter verantwoordelijk geweest. Als een band zelf zijn zaken opneemt, zorgt dit er wel voor dat de band zo klinkt als deze wilt klinken. In dat geval mag men aannemen dat The Dues ergens tussen Led Zeppelin, Kadavar en Rival Sons wilt zitten. Opener ‘Ghost Of The Past’ en het groovy ‘Under The Sea’, welke lijkt te gaan beginnen al seen rustige klassieker van Led Zeppelin, laten dat goed horen.

Als een drietal samen muziek maakt, dan is het belangrijk dat het evenwicht in de band goed verdeeld is. In het geval van The Dues is dat het geval. De bas ronkt, maar stuwt ook gelijk de ritmes samen met de drums naar een aangenaam niveau. Hierdoor kan de gitaar frivool te werk gaan. Het bluesachtig rockende ‘Love’ onderstreept dat. Dan blijkt dat de rock ’n roll van weleer nog steeds onder de levende zielen van de muziek is.

Het genre van de psychedelische rock met invloeden van de blues is een genre dat, mits het goed in uitvoering wordt gebracht, erg pakkend is. Bij The Dues klopt zowel de muziek als de toch licht nostalgische sound. Ghost Of The Past rockt aan alle kanten.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén