White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Airbourne – Boneshaker

In de wereld van de hardrock is Airbourne een geliefde gast. Komend uit het land dat ook AC/DC en Rose Tattoo voortbracht, rocken deze heren er inmiddels ook al anderhalf decennium op los. In 2017 maakte gitarist David Roads bekend met de band te moeten stoppen wegens familieaangelegenheden. Hij is vervangen door Palace Of The King-gitarist Matt Harrison. Met hem in de gelederen is Airbourne de studio ingedoken. Het resultaat is Boneshaker. Die plaat verschijnt via Spinefarm Records.

Vanaf opener ‘Boneshaker’ blijkt dat het AC/DC-gehalte wederom erg hoog is. Dat is prima, want van die bravoure moet Airbourne het ook hebben. Deze band staat gewoon voor keihard scheuren. In dat kader zijn het voor de Aussies een mooie opvolger van de generatie AC/DC en Rose Tattoo. Toch zijn er ook meer invloeden in de pakkende hardrock van Airbourne te bemerken. Het ijzersterke ‘Sex To Go’ had ook zomaar uit het oeuvre van Thin Lizzy kunnen komen. Zelfs de manier van zingen sluit daarbij aan.

Op Boneshaker staan in het totaal tien tracks. Over het algemeen geldt bij Airbourne, zoals men gewend is van deze rockers, dat het vuurtje flink wordt opgestookt. Wie denkt dat het dan niet heet genoeg kan, kent Airbourne nog niet. In ‘Switchblade Angel’ doet het viertal er nog een schepje bovenop. ‘Weapon Of War’ mag dan wel even rustig starten, ook daar wordt het vuur nog snel opgestookt, om de genadeklap uit te delen in het vlammende ‘Rock ’n Roll Life’, waarmee Airbourne de schijf afsluit.

Ondanks het vertrek van iemand die de band toch door en door kende, blijkt dat de formule van Airbourne geenszins hapert. Integendeel. Deze Aussies rocken er als vanouds op los. Boneshaker brengt mensen in beweging.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén