White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fit For An Autopsy – The Sea Of Tragic Beasts

Als het om moderne metal met een flinke zware toets in zich gaat, is Fit For An Autopsy een van de band die in het oog spingt. Sinds 2008 blazen zij met hun deathcore alles omver wat op hun pad komt. Inmiddels is de band toe aan zijn vijfde langspeler. Via Nuclear Blast komt Fit For An Autopsy met The Sea of Tragic Beasts.

Wie de sound van Fit For An Autopsy analyseert, zal in eerste instantie vooral zijn oren richten op de zware tonen. De combinatie van diepe grunts met laaggestemde gitaren zorgen voor de nodige impact. De outro van ‘Birds Of Prey’ laat horen dat er dan geen hoog tempo nodig is om mokerslagen uit te delen. Echter, als men goed luistert, hoort men ook veel gelaagdheid in de muziek. Dat zit hem in de aanwezigheid van drie gitaristen. Hierdoor is er ondanks het brute karakter ook de nodige melodie te bekennen. Het ijzersterke ‘Mirrors’ geeft dat mooi weer. Dan hoeft Fit For An Autopsy niet eens meedogenloos hard uit de hoek te komen om indruk te maken.

De tien tracks op The Sea Of Tragic Beasts duren samen iets minder dan driekwartier. Dat is mooi, mede omdat Fit For An Autopsy laat horen dat het een band is die niet eenzijdig zijn muziek inricht. Natuurlijk gaat het om de absolute knallers als ‘Shepherd’ en ‘The Sea Of Tragic Beasts’, maar deze Amerikanen blijken in ‘Napalm Dreams’ zelfs op een emotionele manier een soort van metalcore-ballade te kunnen maken. De meerstemmigheid in de groep is hier ook een mooie meerwaarde. De afwisselingen tussen de cleane en brute vocalen zorgen voor een haast perfecte afsluiting van deze indrukwekkende track.

Fit For An Autopsy staat nog steeds voor de absolute bruutheid van de deathcore. Toch zijn het de momenten op The Sea Of Tragic Beasts die de plaat meer kleur op de wangen geeft. Deze band bewijst wederom onderscheidend te zijn in het genre.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén