White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

-(16)- – Dream Squasher

Wie van sludge metal houdt, wordt warm bij de gedachtes aan –(16)-. De band die geen letters in haar naam draagt, geldt, met een korte pauze, al een paar decennia als zeer interessante naam als het om dit zware genre gaat. Die Amerikaanse band komt via Relapse Records met Dream Squasher, wat alweer hun achtste langspeler is.

Dream Squasher is de opvolger van het in 2016 uitgekomen Lifespan Of A Moth. In tegenstelling tot Lifespan Of A Moth is Bobby Ferry meer te horen als vocalist. Dat komt misschien omdat Cris Jerue geen deel meer uit maakt van –(16)-. Er zijn bronnen, zoals hun eigen Facebookpagina, waar hij niet meer vernoemd wordt. Daarentegen is er geen onduidelijkheid over het feit dat Alex Shuster sinds een aantal jaar de nieuwe gitarist is.

De feedback aan het begin van ‘Candy In Spanish’, waarmee de schijf opent, laat horen dat –(16)- nog steeds van de rauwe aanpak houdt. De liefhebbers van sludge zitten er met dat nummer en het daarop volgende ‘Me And The Dog Die Together’ gelijk lekker in. Het is duidelijk dat –(16)-  geen concessies doet aan andere genres. Hulde daarvoor.

‘Sadlands’, welke vooraf al uitgebracht is om de mensheid voor te bereiden op deze achtste langspeler, laat door het ijzersterke riffwerk horen dat –(16)- het ook nog steeds in de vingers heeft om de luisteraar in te pakken met geniale riffs. ‘Harvester Of Fabrication’ bewijst dat dit gezelschap ook op een traag tempo kan knallen.

‘Acid Tongue’, welke met ruim zes minuten de langste track van de plaat is, laat horen dat –(16)-  ook op een slimme manier samples kan gebruiken. Het is hier alsof men in een film terecht is gekomen. Een andere track die opvalt, is ‘Summer Of 96’. Dat is niet zozeer vanwege het nummer zelf – waar overigens niks op af te dingen is, want het is heerlijke, opzwepende sludge – , maar vanwege de eerste gedachte aan de klassieker van Bryan Adams. Echter, die artiest heeft dat nummer jaren geleden geschreven om nu verwarring te kunnen schoppen bij ‘Summer Of 96’.

-(16)-  staat voor sludge van de bovenste plank en bewijst met Dream Squasher dat de veranderingen geen invloed hebben op de intensiteit waarmee –(16)-  de luisteraar platwalst. Zwaar, hard en rauw, wat wilt men nog meer?

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén