White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Anthem – Nucleus

Leestijd: 2 minuten

De Japanse heavy metal vindt zijn oorsprong in de jaren ’80. Eén van de pioniers daarvan is de band Anthem. Dat viertal is nog steeds alive and kickin’. Natuurlijk zijn er wat wisselingen geweest, maar dat neemt niet weg dat Anthem vol power doorgaat. Hun nieuwe plaat staat daar symbool voor. Nucleas verschijnt via Nuclear Blast.

De heavy metal van Anthem is langs alle kanten goed in het vat gegoten: van spetterende gitaarpartijen tot aan opzwepende drums en gevarieerde, pakkende vocalen. Om op dat laatste in te haken, deze Japanners zijn niet van het kaliber dat hun Engels niet te verstaan is. Integendeel. ‘Immortal Bind’ en ‘Black Empire’ geven niet het idee dat men hier te maken heeft met een ervaren band uit het land van de rijzende zon. Dat is natuurlijk ook een van de redenen waarom Anthem zijn status heeft verdient. Een andere reden zijn de fenomenale gitaarpartijen. Die zorgen er ook voor dat het instrumentale ‘Omega Man’ ook smullen is.

Op Nucleus zijn in het totaal dertien nummers te vinden. De drieënzestig minuten aan muziek bestaat niet alleen uit uptempo heavy metal. ‘Ghost In The Flame’, welke met zijn bijna acht minuten veruit de langste van Nucleus is, laat horen dat Anthem ook op een lager tempo de fans vast weet te houden. De heavy metal lijkt dan plaats te moeten maken voor de invloeden van onder andere KISS. De solo in deze lange track zorgt ervoor dat Anthem hier iedereen die maar iets met gitaarsolo’s heeft compleet inpakt.

Voor hen die nog steeds denken dat Japan het land is van sushi, samoerais en wel op tijd rijdende treinen, check Anthem en het besef dat Japan heavy metal heeft om ‘u’ tegen te zeggen zal snel komen. Nucleus is pure lust voor de liefhebbers van heavy metal en voor die van hoogstaande gitaarsolo’s.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén