White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Atreyu – Baptize

Eigenlijk kan worden gesteld dat Atreyu tot op heden niet altijd de credits heeft gekregen die deze Amerikaanse band verdient. Sinds hun oprichting hebben zij veel jonge mensen aangezet tot het maken van muziek. Atreyu liet namelijk horen dat de heavy muziek ook middels minder bekende paden bewandeld kan worden. Onverminderd gaat de band door. Daarom is Atreyu nu aangekomen bij Baptize.

Atreyu

De groep is opgericht rond de start van het millennium waar men nu in zit en zag met Suicide Notes And Butterfly Kisses in 2002 hun eerste langspeler uitkomen. Dat gebeurde nog via een klein label. Inmiddels zijn de heren al een poos neergestreken bij Spinefarm Records. Via die platenmaatschappij verschijnt Baptize.

Baptize

Deze nieuwe plaat van Atreyu telt vijftien tracks. Opener ‘Strange Powers Of Prophecy’ geldt als de intro van de plaat, waardoor er veertien echte tracks over blijven. Geen enkele track daarvan passeert de grens van de vier minuten. Atreyu is op Baptize dan ook niet van de lange tracks.

De variatie in de sound geldt wederom als belangrijke troef. ‘Dead Weight’ is een meezinger die zelfs in de hitlijsten zou kunnen belanden, terwijl ‘Underrated’ nog een riff herbergt die de fans van Slipknot op de banken zal krijgen. Die metal wordt ook op momenten ingevuld met moderne elementen. Het pakkende ‘Catastrophe’, welke ook de afwisseling van de vocalen goed onderstreept, is daar een goed voorbeeld van. De bridge is daar echt metalcore pur sang, waar er ook nog een korte hint naar Kings Of Leon te bespeuren lijkt.

Gastmusici

Enkele tracks op Baptize laten horen dat Atreyu het netwerk in de metalwereld ook goed gebruikt. In ‘Untouchable’ komt Jacoby Shaddix van Papa Roach meedoen. Muzikaal laat Atreyu daar ook de verbinding met die band horen. Vocaal komt er nu nog een lijn bij. Energiek met een toegankelijk karakter.

In ‘Oblivion’ komt Matt Heafy van Trivium meedoen, terwijl afsluiter ‘Warrior’ nog een gastbijdrage telt van Travis Barker. Die is op zijn beurt weer bekend van Blink 182. Dat geeft een leuke schwung aan de sound, maar eerlijk is eerlijk, Atreyu heeft het niet nodig om gevarieerd voor de dag te komen.

Baptize laat horen dat Atreyu de balans tussen metal, overstuur uit de hoek komen en hitgevoelig rocken perfect weet te vinden. Op deze manier kan een breed publiek van deze schijf genieten.

Atreyu - Baptize

Tracklist Baptize

 1. “Strange Powers of Prophecy”
 2. “Baptize”
 3. “Save Us”
 4. “Underrated”
 5. “Broken Again”
 6. “Weed”
 7. “Dead Weight”
 8. “Catastrophe”
 9. “Fucked Up”
 10. “Sabotage Me”
 11. “Untouchable” Feat. Jacoby Shaddix of Papa Roach
 12. “No Matter What”
 13. “Oblivion” Feat. Matt Heafy of Trivium
 14. “Stay”
 15. Warrior Feat. Travis Barker

Atreyu online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

SPINEFARM RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén