White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bear’s Den & Paul Frith – Fragments

Afgelopen jaar kwam de Britse indiefolk band Bear’s Den met de langspeler So That You Might Hear Me. Deze prachtige langspeler krijgt nu al een opvolger. Deze nieuwe plaat is echter een bijzonder. Het betreft een mooie samenwerkingen. Bear’s Den brengt namelijk samen met Paul Frith het album Fragments uit. Die plaat verschijnt via Caroline.

Bear’s Den

Deze band is opgericht in 2012. In 2014 volgde de debuutplaat. Die heette Islands. Hun frisse, open sound zorgde direct voor mooie kritieken. Dat herhaalde zich bij de opvolgende platen in een steeds grotere mate. So That You Might Hear Me geldt als een baken van rust, dat van het begin tot het eind weet te boeien.

Paul Frith

Hij is bekend van onder andere de arrangementen bij The XX en Radiohead, terwijl hij ook een mooie liefde voor Bear’s Den koestert. Hij bewerkte in het verleden enkele tracks van deze band. Die strijkers die toen zijn toegevoegd gelden dus als opmaat voor deze release, waar de samenwerking verder wordt uitgediept.

De muziek van Bear’s Den staat van zichzelf als een huis. Het is grotendeels breekbaar en weet juist te schitteren door de noten die niet gespeeld worden. Dat heeft Paul Frith goed in het oog gehouden. ‘Crow’ is daar een goed voorbeeld van. Dat is overigens niet de enige track die in de originele versie op de meest recente plaat te vinden is. Ook ‘Fuel On The Fire’ en ‘Breaker/Keeper’ worden op deze schijf aangedaan. Deze herbewerkingen van tracks uit het gehele oeuvre van Bear’s Den zorgen ervoor dat de sound van Fragments ook zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van onder andere Elbow. Bear’s Den en Paul Frith laten op Fragments horen dat zij versterkend op elkaar inwerken. Deze nieuwe gelaagdheid vormt een nieuwe dimensie in het Bear’s Den werk. Aanrader. 

Bear's Den Paul Frith Fragments

Tracklist Fragments

Vinyl
Side 1
1.Fuel On The Fire –Fragments
2.Auld Wives –Fragments
3.Can’t You Hear It In The Silence
4.Crow –Fragments
5.As The Clouds Began To Part
6.Isaac –Fragments

Side 2
1.Fireworks Flashing
2.When You Break –Fragments
3.Broken Parable –Fragments
4.Breaker / Keeper –Fragments
5.Lightning Trying To Put Out A Spark
6.Napoleon –Fragments

Bear’s Den online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén