White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Guardians of earth’ nieuwe video Sepultura

De Brazililaanse metalband Sepultura bracht eerder dit jaar Quadra uit. Die plaat, welke is verschenen via Nuclear Blast, laat horen dat de band nog steeds bezig is zichzelf te verrijken en hun sound te verbreden. Eén van de singles van dat album is ‘Guardians Of Earth’. Sepultura heeft nu voor ‘Guardians Of Earth’ een video online gezet.

Deze nieuwe video van Sepultura is tot stand gekomen door de samenwerking met Amazon Frontlines. Dat is een non-profit organisatie die opkomt voor de Amazone. Het doel moge duidelijk zijn met deze indrukwekkende videoclip.

De teksten van zanger Derrick Green kwamen ook tot stand doordat hij geïnspireerd was geraakt door het werk van Amazon Frontlines: “The images of the fight and struggle of various Indigenous tribes, whose existence is under threat as they defend one of world’s most biodiverse ecosystems, were very touching and upsetting. Not only are Indigenous peoples being murdered but their rainforest territories are being burned and polluted at an alarming rate. The movement is inspirational and I felt that their voices needed to be heard loudly.”

Quadra

Het jaar was nog maar net begonnen en de hele coronapandemie was nog niet eens een hot item toen Sepultura Quadra uitbracht. Dat album was de opvolger van het eveneens ijzersterke Machine Messiah. Sepultura laat met de single ‘Guardians Of Earth’ echter horen meer te zijn dan zomaar een band. Zoals zo vaak durft de band ook een statement te maken. Alleen daarom is het al de moeite waard dit te checken.

Amazon Frontlines online

Website
Facebook

Sepultura online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén