White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Brujeria – Esto Es Brujeria

Leestijd: 2 minuten

Wie alle patronen op deze aardbol te serieus neemt, zal nooit begrijpen waarom Brujeria zo heet is. Is deze band een gimmick? Feit is dat ze al lang de wereld confronteren met opzienbarende teksten, verrassende vertoningen en opzwepende muziek. Inmiddels is de nieuwe langspeler klaar. Esto Es Brujeria is de opvolger van het alweer in 2016 uitgekomen Pocho Aztlán en verschijnt via Nuclear Blast.

Brujeria

Ondanks dat men gezichtsbedekking gebruiken en hun identiteit laten afhangen van fameuze criminele grootheden, geldt dat er achter het korps van Juan Brujo een mooie selectie aan internationaal gelauwerde metalmuzikanten gaat. Napalm Death-icoon Shane Embury is er één van. Anton Reisenegger, van onder andere Pentagram Chile, Lock Up en Criminal is een ander goed voorbeeld.

Sinds dit jaar is er in Brujeria ook een rol weggelegd voor La Encabronada. Daar gaat Jessica Pimentel achter schuil. Zij zorgt dus voor enig vrouwelijk elan in deze band. Men moet alvast wel beseffen dat Brujeria zichzelf blijft, waardoor men al wel kan inschalen hoe zij haar vocalen invult. Dat brengt het totaal aan vocalisten in dit gezelschap op drie.

Esto Es Brujeria

Dat brengt gelijk een van de krachten van deze band naar voren. De zestien tracks op Esto Es Brujeria komen met veel vocale afwisseling. Natuurlijk heeft Juan Brujo het hoogste woord, maar dat wordt met regelmaat afgewisseld. Dit zorgt voor op dat gebied voor meer schwung. La Encabronada komt daar met haar schelle, doordringende krijs ook nog een mooie duit in het zakje doen. ‘Bruja Encabronada’, ‘Politicamente Correctos’ en ‘Bestia De La Muerta’ laten dat spel op vocaal goed gebied horen.

Van de iets meer dan vijftig minuten aan bruut muzikaal geweld was een deeltje ook al bekend. In 2020 kwam Brujeria namelijk met de single ‘Covid-666’. Dat nummer is na het lange ‘Testamento 3.0’ te vinden op dit album. Na ‘Cocaína’ gaat de enerverende wervelwind liggen. De trommelvliezen zijn op dat moment wel goed murw gebeukt, wat hoort bij deze band.

De conclusie van Esto Es Brujeria is dat de band na al die jaren en ondanks wisselingen gewoon lekker zichzelf blijft. Kortom, dit is snoeiharde metal met een thematiek die voor tere zieltjes misschien wel heel fascinerend kan zijn.

Brujeria - Esto Es Brujeria - Artwork

Tracklist Esto Es Brujeria

01. Esto Es Brujeria
02. El Patrón Del Reventón
03. Estado Profundo
04. Bruja Encabronada
05.  G-A-K
06. Tu Vida Loca
07. Mexorcista
08. Bestia De La Muerte
09. Políticamente Correctos
10. Mochado
11. Perdido En El Espacio
12. Odio Que Amo
13. Testamento 3.0
14. Covid-666
15. Lord Nazi Ruso
16. Cocaína

Brujeria online

Website
Facebook
X / Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén