White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Thirty Seconds To Mars – It’s The End Of The World And It’s A Beautiful Day

Leestijd: 2 minuten

‘The Kill’, ‘A Beautiful Lie’. Zomaar twee nummers die in het collectieve geheugen gegrift zijn en van de hand van 30 Seconds To Mars zijn. De band van acteur Jared Leto scoorde niet alleen omdat hij in de band zit, want daarvoor maakt de band te pakkende rocksongs die ook bij het mainstreampubliek zeer goed worden ontvangen. Inmiddels is men jaren verder ten opzichte van de genoemde tracks, gaat de bands door onder Thirty Seconds To Mars en is It’s The End Of The World And It’s Beautiful Day de nieuwe plaat. Dat album verschijnt via Concord.

Thirty Seconds To Mars

Jarenlang was Thirty Seconds To Mars een drietal, maar de laatste jaren opereren de broers Leto als duo. Live krijgen ze wel ondersteuning, maar Jared en Shannon Leto zijn de band. Zij hebben hem in 1998 opgericht en zijn door weer en wind doorgegaan. Inmiddels is het eenentwintig jaar geleden dat hun debuutplaat uitkwam. Sindsdien heeft men, zonder de nieuwe plaat meegerekend, nog vier albums uitgebracht.

It’s The End Of The World And It’s Beautiful Day

Nu is er dan die zesde langspeler van de broers Leto. Op It’s The End Of The World And It’s Beautiful Day staan elf nieuwe tracks van Thirty Seconds To Mars. Dat dit de eerste plaat zonder gitarist Tomo Milicevic is, kan ook wel eens voor een nieuw elan zorgen. Zoals aangehaald zijn de broers op elkaar aangewezen, wat ook voor meer ruimte zorgt. De eerste single, ‘Stuck’, gaf daar al een voorbode van. Bombastische rock gedreven op electronica waarbij bij vlagen de ’80’s ook nog van invloed leken.

Op het album laat Thirty Seconds To Mars vooral horen heel veelzijdig te zijn. ‘Seasons’ is een zomerse track die zo in de hitlijsten kan belanden, terwijl het rustige ‘Lost These Days’ ergens ook nog iets weg heeft van Lukas Graham. De flow in dat nummer doet denken aan diens grootste hit, tot het verrassende einde. Dat is ook typerend voor Thirty Seconds To Mars want de tracks op It’s The End Of The World And It’s Beautiful Day zouden allen zo op de radio gedraaid kunnen worden qua lengte.

De invloeden van de popmuziek van de huidige tijd en de electronische vernuften van de jaren ’80 zorgen ervoor dat It’s The End Of The World And It’s Beautiful Day een album geworden is waarop Thirty Seconds To Mars vooral laat horen dat zij vooral doen waar zij zin hebben. Dat er dan nog zoveel potentiële radiohits tussen zitten, kan als mooi meegenomen bestempeld worden. ‘Avalanche’ is in dat opzicht ook een mooie, alles omvattende afsluiter van dit album.

It's The End Of The World And It's A Beautiful Day

Tracklist It’s The End Of The World And It’s A Beautiful Day

 1. Stuck
 2. Life Is Beautiful
 3. Seasons
 4. Get Up Kid
 5. Love These Days
 6. World On Fire
 7. 71
 8. Never Not Love You
 9. Midnight Prayer
 10. Lost These Days
 11. Avalanche

THIRTY SECONDS TO MARS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram
TikTok

CONCORD RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén