White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tusky terug met nieuwe single

Leestijd: 2 minuten

Tusky is terug en hoe! De Nederlandse punkrockers hebben met ‘Babybird’ een nieuwe single wereld in geknald. Die is inmiddels op de verschillende streamingsdiensten te genieten. Check daarvoor deze link. De versie van YouTube is hier verder naar onder te vinden.

Deze nieuwe single van Tusky is geïnspireerd door een fenomeen uit de natuur wat vooral bij vogels voorkomt. Daar komt de term babybirding dan ook vandaan. In feite wordt daarmee gedoeld op voorgekauwd voedsel de bek van iemand anders spugen. Hoe dat bij Tusky klinkt, check dat hier.

Adrian Bushby

Inmiddels kan Tusky zich ook scharen in een rijtje waarin ook zowel Foo Fighters als Spice Girls te vinden zijn. Jawel, de rockers hebben namelijk Adrian Bushby bereid gevonden om voor de definitieve mix te zorgen. Als men het dan toch groots aanpakt, dan doen ze het ook gelijk goed.

De nieuwe single is ook de voorbode op het nieuwe album van Tusky. Tenminste, de band heeft laten weten dat men medio maart/april een albumrelease tournee kan verwachten. Die naam zegt toch genoeg? Voor nu is er al die lekker in het hoofd blijven hangende single ‘Babybird’. Neem het tot u en spuug het door, want hier wordt men blij van.

OVER TUSKY

De in 2005 opgerichte post-hardcore/punkrock band John Coffey kondigde na zijn 3e album ‘The Great News’ in mei 2016 aan om voor onbepaalde tijd te stoppen. Het duurde echter niet lang voordat er een nieuw punkrock geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky werd geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alledrie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen. Die werd later opgevolgd door John Coffey-bassist Christoffer van Teijlingen.

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op Excelsior Recordings/V2, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde. Tusky was vervolgens te zien op o.a. Noorderslag, Zwarte Cross,MadNes, Jera on Air, Paaspop, Welcome to the Village en in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Litouwen.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers. Die komen van de respectievelijk bands Pene Corrida en van All Doomed.

Tusky 2023

TUSKY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén