White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Thirty Seconds To Mars kondigt nieuw album aan

Leestijd: 2 minuten

Thirty Seconds To Mars, het duo bestaande uit de bekende broers Jared en Shannon Leto, heeft hun nieuwste single ‘STUCK’ uitgebracht via Concord Records. De krachtige nieuwe track legt de basis voor een nieuw tijdperk van de band. ‘STUCK’ is de eerste single van hun aankomende zesde album van Thirty Seconds To Mars, genaamd ‘It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day’, dat verwacht wordt in september 2023. Check die single hier.

De single wordt vergezeld door een videoclip die zich richt op de schoonheid van het menselijk lichaam, minimalistisch design en high fashion. De video is energiek en toont een unieke cast die het nummer dynamisch herinterpreteert en omzet tot metaforische dans.

Reactie

Jared deelt: “Onze liefde voor kunst en fotografie werd aangewakkerd door onze creatieve moeder. De video voor ‘STUCK’ is een ode aan mijn favoriete fotografen, zoals Richard Avedon, Irving Penn, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus, Herb Ritts en anderen. De video visualiseert écht het idee van de muziek en is eigenlijk de spirituele opvolger van de ‘Up In The Air’ muziekvideo, een ode aan kunst, design, mode en de opmerkelijke personen die het voortbrengt. Het is een liefdesbrief aan de kracht van beweging en verbinding, een ode aan de schoonheid van mensen die anders dan anderen zijn en de wereld zoveel fascinerender maken.” De nadruk ligt op looks van FW23 en innovatieve ontwerpers. Gedacht wordt dan aan Gucci, Ann Demeulemeester, Balmain, Maison Margiela, Raf Simons, Rick Owens, Jean Paul Gaultier en anderen.

En verder

De leadsingle ‘STUCK’ en bijbehorende videoclip volgen kort nadat Jared zijn 5e Met Gala bijwoonde. Jared was bij het ‘A Line of Beauty’ gala ter ere van de in 2019 overleden modeontwerper Karl Lagerfeld. Hij betrad de rode loper verkleed als Karl’s geliefde kat, Choupette. Tevens onthulde vervolgens een tweede Lagerfeld-look.

Het zesde studioalbum van Thirty Seconds To Mars genaamd ‘It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day’ introduceert een frisse sound van het duo en verschijnt in september. Gedurende hun carrière is de band zichzelf blijven pushen om te evolueren, en dat is duidelijk hoorbaar op het nieuwe album. De nummers zijn beknopt en doelgericht, met een nadruk op Jared’s emotionele, introspectieve teksten.

BBC

Later deze maand zal Thirty Seconds To Mars optreden op het hoofdpodium van BBC Radio 1’s Big Weekend en in augustus zullen ze voor het eerst sinds 2006 weer op het Lollapalooza Festival staan. Dit is de derde keer dat de band op Lollapalooza staat. Om hun festival streak voort te zetten, zal Thirty Seconds To Mars ook spelen op het uitverkochte When We Were Young Festival in Las Vegas in oktober.

Zodra er meer nieuws is over Thirty Seconds To Mars en het nieuwe album, kan dat hier gelezen worden. Kortom, tot die tijd is men even ‘Stuck’ met deze track. Stay tuned.

Thirty Seconds To Mars

Thirty Seconds To Mars online

Website
Facebook
Twitter
Instagram
TikTok

Concord Records online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén