White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Dark Side Of The Moon – Metamorphosis

Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk geldt dat bijna iedereen bij het horen van Dark Side Of The Moon denkt aan het legendarische album van Pink Floyd. Echter, hier staat ‘the’ voor en dan gaat het om die andere band van Melissa Bonny. The Dark Side Of The Moon komt via Napalm Records met hun eerste langspeler, welke Metamorphosis genaamd is.

The Dark Side Of The Moon

De afgelopen jaren gelden als zeer mooie voor Melissa Bonny. De frontvrouw van Ad Infinitum lijkt alles wat ze aanraakt te zien veranderen in goud. Dat is een mooie verdienste die haar vocale kwaliteiten toekomt. In The Dark Side Of The Moon is zij te horen aan de zijde van Hans Platz. Die kent men natuurlijk als gitarist van Feuerschwanz.

Het is niet zo dat zij The Dark Side Of The Moon als duo vormen. De drummer van het geheel is Morten Løwe Sørensen en, heel verrassend, de harpist is Jenny Diehl. Die laatste speelt natuurlijk ook een rol in Feuerschwanz, waar de eerste ook gekend kan worden van Amaranthe. Kortom, niet de minste line-up.

Metamorphosis

De debuutplaat Metamorphosis telt in het totaal elf tracks, welke dan weer niet allemaal door The Dark Side Of The Moon geschreven zijn. Er staan een paar tracks op die geheel als eigen compositie gelden, zoals de single ‘The Gates Of Time’, maar een groot deel is bekend van films en games.

In die laatste groep behoort ook het heroïsche ‘Legends Never Die’. Die track, welke uit de game League Of Legends komt, opent Metamorphosis. Daar is de kracht van de stem van Melissa Bonny goed te horen. Op een meeslepende wijze zorgt zij ervoor dat men direct gelooft in wat hij of zij doet op een basis waar de symfonische metal opbouwend werkt. Heel anders is dan ook ‘The Hanging Tree’, waar de metal vol gas is.

Variatie genoeg

Doordat The Dark Side Of The Moon ook put uit films, krijgt het geheel soms ook echt een filmisch karakter. Dat blijkt onder andere in ‘Misty Mountains’, waarin ook een rol is weggelegd voor Tom S. Englund van onder andere Evergrey. Hij is overigens niet de enige die een gastbijdrage levert. Eén daarvan is Charlotte Wessels, die nu solo lekker aan de weg timmert en eerst bij Delain zat. In ‘May It Be’ danst haar stem mooi om die van Bonny heen. Anderzijds heeft The Dark Side Of The Moon die gastbijdrages niet per se nodig, want de groep weet zelf het geheel goed weg te zetten. De subtiele rol van de harp is daar ook een belangrijke troef in.

Metamorphosis zal gaan gelden voor een plaat waar zowel liefhebbers van muziek, games en films naar The Dark Side Of The Moon trekken. Een verrassende, zeer gevarieerde debuutplaat van dit kwartet.

The Dark Side Of The Moon - Metamorphosis

TRACKLIST METAMORPHOSIS

1. Legends Never Die
2. The Gates of Time
3. Misty Mountains (feat. Tom S. Englund)
4. Double Trouble / Lumos! (Hedwig’s Theme) (feat. Rusanda Panfili)
5. First Light (feat. Rusanda Panfili)
6. New Horizons (feat. Fabienne Erni)
7. The Wolven Storm (Priscilla’s Song)
8. May It Be (feat. Charlotte Wessels)
9. If I Had a Heart
10. The Hanging Tree
11. Jenny of Oldstones

THE DARK SIDE OF THE MOON ONLINE

Website
Instagram
Facebook

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén