White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mordred – The Dark Parade

System Of A Down, Machine Head, Exodus, Living Colour en Limb Bizkit. Al deze band lijken terug te komen in de openingstrack ‘Demonic #7’. Daarmee laat Mordred direct horen dat zij geen band zijn met een mainstream karakter. Die track komt van de nieuwe plaat van Mordred, genaamd The Dark Parade.

Mordred

Wie denkt dat de naam bekend voorkomt, kan helemaal gelijk hebben. Mordred is gevormd in de jaren ’80, om halverwege de jaren negentig uiteen te gaan. Na een korte reünie is de band sinds 2013 weer helemaal terug aan het front. Het overgrote deel van de line-up heeft die jaren ’80 nog meegemaakt. Alleen de dj van het geheel kwam pas in 1990 bij de band.

The Dark Parade

Ondanks dat de band al jaren terug samen is, liet een nieuwe langspeler, die verschijnt via M-Theory Audio, nog op zich wachten. Afgelopen jaar verscheen wel de ep Volition. Die schijf telde vier tracks, welke allen niet te vinden zijn op The Dark Parade, want deze schijf presenteert acht tracks die gloednieuw zijn.

‘Malignancy’, welke ook al de nodige airplay heeft gehad, laat het bijzondere karakter van Mordred op een mooie wijze horen. De groep denkt niet in gebaande paden, maar weet wel een aantrekkelijke, aanstekelijk track te presenteren. ‘I Am Charlie’, wat wijst naar #JeSuisCharlie, trekt ook vele stijlen samen. De gitaarsolo laat horen dat de thrash metal nog steeds in de vingers zit, terwijl men ook bang is om de flirten met de funk en crossover.

De geest van Primus

De titeltrack van de plaat is misschien ook wel de meest in het oor springende. Hier weet Mordred op een tegendraadse wijze de track te openen. Wat nu metal als er ook andere invloeden zijn? De blazers geven een landelijk karakter, terwijl het vertellende karakter en de insteek van de ritmiek ook in de geest van Primus lijkt te liggen. In een kleine zeven minuten sleept Mordred door een muzikaal landschap waar de geneugtes des levens voorop staan.

The Dark Parade mag dan misschien lang op zich hebben laten wachten, Mordred laat met deze langspeler horen dat zij anno 2021 nog steeds een band zijn met een geheel eigen kijk op de muziek. Een must voor iedereen die niet van de bekende paden houdt.

Mordred - The Dark Parade

Tracklist The Dark Parade

1 Demonic #7 3:26
2 Malignancy 3:51
3 I Am Charlie 4:29
4 Dragging For Bodies 6:09
5 The Dark Parade 6:47
6 All Eyes On The Prize 5:22
7 Dented Lives 4:31
8 Smash Goes The Bottle 4:54

Mordred online

Website
Facebook
Twitter

M-THEORY AUDIO

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén